Ödüllü öykücüden yeni bir kitap: “Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız”

Mart 10, 2015

Ödüllü öykücüden yeni bir kitap: “Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız”

Yıldızlara Bakıyor Bazılarımızİlk kitabıyla 2012 Orhan Kemal Öykü Ödülü kazanan Suzan Bilgen Özgün’ün yeni kitabı Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız, Dedalus Kitap etiketiyle 20 Mart’ta yayımlanacak.

Altı bölümden oluşan Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız, “bakış” temasıyla temellendirilen öyküler anlatıyor. Okurun derinliklerine sızan öyküler, farklı bakış açılarını yansıtıyor. Özgün, öykülerini, duru ve yalın bir Türkçeyle oluşturuyor.

Arka kapaktan

“İnsanlar kendileriyle o kadar meşguller ki, bana baktıklarında beni değil yalnızca görmek istediklerini görüyorlar. Ama bu kadın farklı… Delici bakışlarıyla, bende saklı görüntüleri ortaya çıkarmak isteyen bir hâli var.”

“Suzan Bilgen Özgün’ün süzülmüş, damıtılmış, akıcı ve tempolu bir dili var. Kısa cümleler kurarken işlevsel ayrıntıları da ustalıkla seçiyor. Bu da sözcüklerle resimler çizmesini sağlıyor.” Cemil Kavukçu

Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız, ilk kitabıyla 2012 Orhan Kemal Öykü Ödülü’nü kazanan Suzan Bilgen Özgün’ün usulca ruhumuza sızan öykülerinden oluşuyor. Kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk ve hatta nesnelerin farklı bakış açıları, zaafları, özlemleri var bu satırlarda. Öykü karakterleri, bazen çok uzaklardan, bazense fark ettirmeden çok yakınımızdan bakıyorlar bize. Peki, biz nereye bakıyoruz?

edebiyathaber.net (10 Mart 2015)

Yorum yapın