Ödüllü fantastik bir hikâye: Ay Işığını İçen Kız

Mayıs 17, 2017

Ödüllü fantastik bir hikâye: Ay Işığını İçen Kız

Ay Isigini Icen KizKelly Barnhill‘in okul dönemindeki çocuklara yazdığı ödüllü kitabı Ay Işığını İçen Kız, Özge Çağlar Aksoy çevirisiyle hep kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kötü bir cadının korkusunu yaşayan bir şehir, çocuklar ve sihir etrafında kurgulanan, harika bir hikâye Ay Işığını İçen Kız! 2017 Newbery Medal, New York Halk Kütüphanesi 2016’nın En İyi Kitabı ve Publishers Weekly 2016’nın En İyi Kitabı ödüllerini kazanan, New York Times Çok Satanlar Listesi ve Amazon 2016’nın En İyi 20 Kitabı Listesi’ne seçilen Kelly Barnhill imzalı Ay Işığını İçen Kız, 18 Mayıs’ta hep kitap aracılığıyla okurlarla buluşacak.

Uzun yıllardır kötü bir cadının korkusu ve onun sebep olduğu kederle yaşayan bir şehirde, her yıl “kurban günü”nde o yıl doğan en küçük bebek, cadıya kurban olarak sunulur. Şehrin yöneticileri kurban edilecek çocuğun ailesine durumu bildirir ve kendilerini hazırlamasını ister. Kurban günü geldiğinde çocuk büyük bir törenle evinden alınır ve ormandaki sunağa bırakılır, çocuğun akıbetini kimse bilmez. Aslında kötü cadı yoktur; cadı Xan, halkın bu çocukları istemediği için ormana terk ettiğini düşünüp onları kurtarıyordur. Bir sene annesi kızını vermek istemez ama zorla bebeğini elinden alınır. Xan tam vaktinde yetişip bebeği kurtarır ancak bebeği yıldızlardan değil de aydan damıttığı sütle besler ve sihir bebeğin içine girer. Xan bunun üzerine bebeği kendi büyütmeye karar verir çünkü eğitimsiz bir büyücü hem kendi hem de çevresi için tehlikeli olacaktır.

 “Elinizden bırakamayacaksınız… Ay Işığını İçen Kız, çocuk klasikleri Peter Pan ve Oz Büyücüsü kadar heyecan verici ve katmanlı.”

New York Times

edebiyathaber.net (17 Mayıs 2017)

Yorum yapın