ODTÜSanat 17, sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor

Nisan 1, 2015

ODTÜSanat 17, sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor

1459409614_ODTUSANAT_17_Sergi2ODTÜSanat 17, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde 11 Mart-10 Nisan tarihleri arasında Ankaralı sanatseverlere zengin bir program sunuyor. Bir ay sürecek etkinlikte özel bir seçkinin yer aldığı sergiye konserler, tiyatro oyunları, sinema gösterimleri, söyleşi, atölye ve paneller eşlik ediyor.

“Türkiye’de Son Altmış Yılda Sanat” temasıyla düzenlenen ODTÜSanat 17, ODTÜ’nün 60. kuruluş yılı olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. ODTÜSanat 17 kapsamında, Türkiye’de sanatın 60 yılda izlediği ‘süreçler’, ‘değişimler’, ‘gelişmeler’, ‘üretim ve tartışma bağlamları’nı temsil eden “Bakış/Look” adlı bir sergi gerçekleşiyor.

83 farklı sanatçının eseri ODTÜ’de

Türkiye’de sanatın son 60 yılına ışık tutmak amacıyla gerçekleşen serginin, şüphesiz tüm sanatçıları temsil edemeyeceğini belirten ODTÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Lale Özgenel, “Sergide yer alan eserlerin, ODTÜ’nün kuruluşundan bu yana geçen zaman dilimi içinde üretilmiş eserler olmasına dikkat edildiğini ifade ediyor. Bu serginin, sanat adına estetik ve plastik ölçütlerle, farklı ifade araçlarıyla üretilmiş fikir, kavram ve eleştirileri kapsamasını, birkaç kuşak sanatçıyı buluşturmasını hedefliyoruz. Bu anlamda, “Bakış/Look” sergisinde sanatseverlere, son altmış yılın sanatını biçimlendiren usta sanatçıları, öğrencileri ve onların öğrencilerini bir arada görebilme olanağı sunuyoruz. Bu sergiyle bir araya gelen 83 sanatçı arasında ayrıca ODTÜ Kampusunda eserleri olan Gencay Kasapcı, Tamer Başoğlu, Burhan Alkar, Seyhun Topuz, Ercan Yılmaz, Tuğrul Emre Feyzoğlu, Metin Yurdanur, Jale Erzen gibi sanatçıların son dönem eserlerine de yer veriyoruz” dedi.

Etkinlikler devam ediyor

ODTÜSanat 17 kapsamında 4 Nisan günü Mine Acar, Kıymet Giray, Rengim Gökmen ve Ruken Öztürk’ün konuşmacı olduğu Sanata Bakış 1 – Sanatın Altmış Yılı temalı bir panel gerçekleşecek. Bu panelden dört gün sonra, 8 Nisan’da Ali Akay, Zeynep Yasa, Mehmet Yılmaz ve Emre Zeytinoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı Sanata Bakış 2- Çağdaş Sanatın Üretimi ve Yazımı konulu ikinci panel yapılacak. Panelde, sanatın sorgulama alanları üzerinden bugününe dair görüşlerin paylaşılması ve tartışılması amaçlanıyor.

Sanata Bakış panellerinin yanı sıra; 5 Nisan 2016 Salı günü saat 14:00’da Hasan Pekmezci tarafından katılımın ücretsiz olduğu baskı teknikleri atölyesi düzenlenecek ve katılımcılara teknik bilgi sonrası uygulama olanağı sunulacak.

Ayrıca, ODTÜ’nün 60. Kuruluş Yılı bir sanat kitabı projesine de ilham vermiş. Sanat Üzerine Okumalar: 60 Yıla Bakış isimli bu kitap müzik, plastik sanatlar, sinema ve tiyatro alanlarında üretimleriyle öne çıkan saygın isimlerin kitap için kaleme aldıkları yazıları kapsıyor. Kitap ODTÜSanat 17 ile birlikte okuyucuyla buluşuyor.

ODTÜSanat 17 ve etkinlikler hakkında detaylı bilgi için>>>

edebiyathaber.net (1 Nisan 2016)

Yorum yapın