ODTÜ’lüler Edebiyat Günü’nde yazarlarla buluştu

Haziran 10, 2013

ODTÜ’lüler Edebiyat Günü’nde yazarlarla buluştu

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi’nin, öğrencileri edebiyatımızın yaşayan ustaları ile buluşturmak, okuma uğraşını zevkli kılmak amacıyla 2005 yılından beri düzenlediği Edebiyat Günü’nün dokuzuncusu, 7 Haziran’da yapıldı.

Bu yılki etkinliğin konuk yazarları Ahmet Büke, Faruk Duman, Haydar Ergülen, Işıl Özgentürk, Mehmet Saçlıoğlu, Yıldırım B. Doğan ve Yılmaz Karakoyunlu’ydu.

Edebiyat Günü programının ilk bölümünde, tüm yazarlarla öğrencilerin buluştuğu bir panel yapıldı. Panelde yazarlar, öğrencilerle “edebiyatla hayat bulma”nın ve “edebiyatla var olma”nın inceliklerini/kazanımlarını paylaştılar. Programın ikinci bölümünde, her yazar, kendisi için özel olarak hazırlanmış sınıfta öğrencilerle söyleşti. Son oturumda yazarlar, genç okurları için kitaplarını imzaladılar.

Programda aynı zamanda lise öğrencileri arasında düzenlenen “ben de YAZARım Öykü Yarışması”nın ödül törenine de yer verildi. Birinci olan öğrenci Gizem Naz Görmez’e ödülünü Yılmaz Karakoyunlu verdi.

edebiyathaber.net (10 Haziran 2013)

Yorum yapın