Nuri Bilge Ceylan Venedik jürisinde

Temmuz 29, 2015

Nuri Bilge Ceylan Venedik jürisinde

Nuri_Bilge_Ceylan_Cannes_2011Nuri Bilge Ceylan, 2-12 Eylül tarihleri arasında 72’ncisi düzenlenecek Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü belirleyecek ana jüride yer alacak.

Jüri başkanlığını ‘Gravity’ ile tanınan Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron’un üstleneceği jüride Altın Palmiye ödüllü Nuri Bilge Ceylan da görev yapacak. 2 – 12 Eylül tarihlerinde 72. kez düzenlenecek festivalin diğer jüri üyeleri Fransız yazar ve yönetmen Emmanuel Carrere, Polonyalı yönetmen Pawel Pawlikowski, İtalyan yönetmen Francesco Munzi, Tayvanlı usta sinemacı Hou Hsiao-hsien, Alman aktris Diane Kruger, Britanyalı yönetmen Lynne Ramsay ve ABD ’li oyuncu Elizabeth Banks.

Altın Aslan ödülü için yarışacak filmlerin yarın yapılacak basın toplantısıyla açıklanacağı festivalin Eleştirmenler Haftası bölümünde genç yönetmen Senem Tüzen’in ilk uzun metraj filmi ‘Ana Yurdu’ Geleceğin Aslanı ödülü için yarışacak.

İngiliz yönetmen Grant Gee’nin Orhan Pamuk’un 2012’de açtığı Masumiyet Müzesi’nden yola çıkarak çektiği ‘Hatıraların Masumiyeti’ (The Innocence of Memories) ise Venedik Günleri bölümünde özel bir gösterimle seyirciyle buluşacak.

edebiyathaber.net (29 Temmuz 2015)

Yorum yapın