Nisyan’ın 9. sayısı yayımlandı

Ağustos 4, 2015

Nisyan’ın 9. sayısı yayımlandı

Nisyan Sayı 9İki aylık edebiyat – sanat – fikriyat dergisi Nisyan’ın 9. sayısı yayımlandı.

Nisyan Dergisi’nin bu sayısında da, diğer sayılarda olduğu gibi öykü ağırlıkta. Bu sayıda, Kerem Alihan hayatımızdan sessizce çıkan karanlıkları anlattığı öyküsü Karanlığa Övgü ile dergide yer alırken,Yetmiş Sekiz, diğer öyküleri gibi günlük hayatın güzel ve naif dertlerini işlediği Kader isimli öyküsü ile dergideki yerini aldı. Savaş SarıarslanKaybolan Rüya isimli öyküsüne devam ederken, Bahadır Uzun Şair’in Tek Şiiri’ni yazdı. Bu sayıda ayrıca Mesut Ateş Gizemli ve Güvenilir Kader, Sabit Emre Zengin Gerçekten Ölen Adam ve Mehmet Sait Taşkıran Yıldızlı Gece isimli öyküleriyle dergideki yerlerini aldılar.

Ayrıca felsefî tartışmalarıyla dikkat çeken Peyami Safa Gülay bu sayıda felsefenin başlıca meselelerinden birisi olan metafizik problemini Modern Metafiziğin Tezahürleri isimli yazısıyla ele aldı. Refik Murad Münekkid eleştiri yazılarına devam ederken, ünlü tarihçimiz Reşad Ekrem Koçu’nun İstanbul Ansiklopedisi’nde yer alan bir yazısı da dergide.

Okurlarından da yazdıklarını bekleyen Nisyan Dergisi’ne Twitter, facebook ve instagram hesaplarından da ulaşabileceğiniz gibi, [email protected] adresinden de ulaşabilirsiniz.

Dergiyi bulabileceğiniz adresler ise şöyle:

İSTANBUL:

Taksim ve Kadıköy Mephisto

Kadıköy İmge Kitabevi

ANKARA:

Dost Kitabevi

Kurtuba Kitabevi

İZMİR:

Yakın Kitabevi

Bornova Nazım Hikmet Kültür  Merkezi

BURSA:

Sönmez BKM

Sönmez Asa Kitabevi

GörükleHayyam Sahaf

ESKİŞEHİR:

Adımlar Kitabevi

ANTALYA:

Kitapkurdu Sahaf

SAMSUN:

Endülüs Kitabevi

MERSİN:

Sokak Kitap ve Kahve

KAYSERİ:

Akabe Kitabevi

KAHRAMANMARAŞ:

Yeryüzü Sahaf

GAZİANTEP:

Donkişot Kitabevi

MALATYA:

Fidan Kitabevi

TRABZON:

Ra Kitabevi

edebiyathaber.net (4 Ağustos 2015)

Yorum yapın