Nihat Akkaraca Öykü Ödülü için başvurular sürüyor

Haziran 14, 2012

Nihat Akkaraca Öykü Ödülü için başvurular sürüyor

Datça Belediyesi ve Kanguru Yayınları’nın 2009’da yaşamını yitiren öykücü Nihat Akkaraca anısına düzenlediği 3. Nihat Akkaraca Öykü Ödülü için başvurular başladı. Son başvuru tarihi, 30 Haziran.

Datla Belediyesi ve Kanguru Yayınları – Kanguru Sanat Edebiyat Akademisi’nin, araştırmacı yazar ve öykücü Nihat Akkaraca anısına düzenlediği öykü ödülünün üçüncüsü için başvurular başladı.

Seçici kurul, Cemil Kavukçu, Aydın Şimşek, Mustafa Albayrak, Zeynep Sönmez, Celal İlhan ve Emine Azboz’dan oluşuyor.

“Türkiye yazınına özgün yapıtlar kazandırmayı” amaçlayan yarışmaya katılmak isteyenler, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış bir öykü ile başvuruda bulunabilir. Konu serbest, yaş sınırlaması yok.

Son başvuru tarihi, 30 Haziran 2012. Sonuçlar 15 Eylül 2012’de basına duyurulacak ve Datça Belediyesi’nin internet sitesinde ilan edilecek.

Ödüller sahiplerini Ekim 2012’de gerçekleştirilecek 4. Datça Öykü Günleri kapsamında düzenlenecek bir törenle sahiplerini bulacak. Yarışmanın birincilik ödülü 1000, ikincilik ödülü 600, üçüncülük ödülü ise 300 TL olarak belirlendi.

Yarışma koşulları

1. Ödüle daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış 1 ( bir) öykü ile başvurulabilir.

2. Konu serbesttir. Yaş sınırlaması yoktur.

3. Seçici kurul, yapıtları insana ve hayata yakınlık, çevreye ve topluma duyarlılık, Türkçemize uygunluk, anlatımda tutarlılık ve özgünlük ekseninde değerlendirecektir.

4. Öyküler 12 (on iki) punto ile bilgisayar veya daktiloda çift aralıklı yazılmalıdır.

5. Öyküler 7 (yedi) nüsha olarak gönderilmelidir. Katılımcılar, zarflarının içinde ayrı bir dosyaya ad, soyad, özgeçmiş, adres ve telefon bilgilerini ekleyecektir. Rumuzla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

6. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2012’dir. Öyküler elden, posta veya kargo ile teslim edilecektir. Düzenleme kurulu, posta veya kargoda yaşanabilecek gecikme ya da kayıplardan sorumlu değildir.

7. Sonuçlar 15 Eylül 2012’de basına duyurulacak ve Datça Belediyesi’nin internet sitesinde (http://www.datca.bel.tr/) ilan edilecektir.

8.  Seçici kurul; Jüri: Cemil Kavukçu, Hasan Özkılıç, Aydın Şimşek, Mustafa Albayrak, Zeynep Sönmez, Celal İlhan ve Emine Azboz’dan oluşmaktadır.

Öykülerin gönderileceği adres ve bilgi için iletişim:

Nihat Akkaraca Öykü Ödülü

Datça Belediye Başkanlığı

Halkla İlişkiler Birimi

İskele Mahallesi, 48900

Datça/Muğla

Telefon: (0252) 712 91 94

Kaynak: edebiyathaber.net (08 Şubat 2012)

Yorum yapın