Neslihan Önderoğlu gençler için yazdı: “Sen Ne İstersen”

Eylül 18, 2019

Neslihan Önderoğlu gençler için yazdı: “Sen Ne İstersen”

Neslihan Önderoğlu’nun gençler için yazdığı “Sen Ne İstersen” Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Genç dünyaların anlatılmamış öyküleri!

Haldun Taner Öykü Ödülü ve Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü sahibi Neslihan Önderoğlu, sahici karakterlerle ördüğü etkileyici öykülerinde, gündelik yaşamın ayrıntılarına, gençlik duygularına incelikle, özenle dokunuyor. Farklı genç yaşamlardan kesitler sunan yazar, zengin alt temalarla ördüğü yeni kısa öyküleriyle, “edebiyatla” başka bir iletişimin mümkün olabileceğini hissettiriyor. Bugünün genç kuşağına ayna tutma özelliğiyle dikkati çeken Bana Sesini Bırak, Mutsuz Palyaçolar Örgütü, Ay Dolandı ve Tuhaf Şeyler Oluyor Bay Tarantino adlı kitaplarındaki yalın anlatımı ve çarpıcı gözlem gücünü Sen Ne İstersen‘de de hissettiriyor. Arayışın, sevginin, hüznün, umudun, hataların, kahkahanın ve özgürlüğün öykülerini biriktiren yazar, yeni kitabında da gençliğin belleği olmaya devam ediyor.

Okulda, tatilde, evde, alışveriş merkezinde, yollarda; kısacası hayatın her alanındaki hikâyelerin öznesi olan gençlerin dünyasından 25 öykü! Birbirinden çok farklı yaşamlardan çarpıcı kesitler sunan öykülerden bazıları: Koyda Bir Gün, Traktör, Okul Gezisi, Şair Ruhlu, Ait Olduğumuz Yer, Güvercinler Kralı, Çiğköfte Savaşları, Babamın Bisikleti, İsmail Dün Ne Yedi?, Mezuniyet Yüzüğü, Oda Servisi, Anlatılmamış Öyküler, Güzel Yaz…

Neslihan Önderoğlu: İstanbul’da doğdu, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 2012’de yayımlanan ilk öykü kitabı İçeri Girmez miydiniz? ile 2013 Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı. 2013’te Mevsim Normalleri adlı öykü kitabı, 2014’teyse, editörlüğünü yaptığı Karla Karışık Kış Öyküleri Seçkisi yayımlandı. 2015’te Burada Öyle Biri Yok ve Geri Dön Hayat adlı seçkileri de hazırlayan Önderoğlu, Murathan Mungan’ın Merhaba Asker ve Kadınlar Arasında adlı seçkilerine ve çocuklar için derlenen Bir Masal Anlat adlı seçkiye de öyküleriyle katıldı. Notos, Sarnıç Öykü, Sözcükler, Kitap-lık, Özgür Edebiyat, İzafi, Dünyanın Öyküsü, Sıcak Nal, Türk Dili, Öykü Teknesi, Patika gibi çok sayıda dergi ve fanzinde öyküleriyle yer alan yazar, Sarnıç Öykü dergisinin editörlüğünü yaptı. İlk romanı, Günışığı Kitaplığı’nın Köprü Kitaplar koleksiyonu için yazdığı Bana Sesini Bırak (2015) oldu. Filler ve Balıklar (2015) ve gençler için yazdığı Mutsuz Palyaçolar Örgütü (2016) adlı öykü kitaplarıyla da dikkati çeken Önderoğlu’nun Ay Dolandı (2017, ON8), 2019 Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü’nü kazanan Yeryüzü Yorgunları (2018) ve Tuhaf Şeyler Oluyor Bay Tarantino (2018, ON8) adlı romanlarının ardından yeni öykü kitabı, ON8 Blog’da, “Cin Atı” adlı köşesinde biriktirdiği öykülerinden bir seçkiyi de içeren Sen Ne İstersen (2019). Çağdaş edebiyatımızın önemli öykücülerinden olan yazar, İstanbul’da yaşıyor; kızı ve oğlu var.

edebiyathaber.net (18 Eylül 2019)

Yorum yapın