Neslihan Acu’dan gençlere: “Neydik N’olduk Ailesi”

Ekim 17, 2019

Neslihan Acu’dan gençlere: “Neydik N’olduk Ailesi”

Neslihan Acu’nun gençlere yazdığı “Neydik N’olduk Ailesi” Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yeniden başlamak ne kadar mümkün?

Çağdaş edebiyatımızda derin gözlem gücünü yansıttığı kitaplarıyla sevilen Neslihan Acu, yeni romanında, zor zamanlarda birbirine tutunan bir aileyi eğlenceli bir üslupla anlatıyor. Kentteki lüks yaşamı geride bırakan ailenin doğaya yolculuğunu gerçekçi karakterlerle işliyor. Günümüz Türkiye’sine ilişkin incelikli ayrıntıları ele alırken, güncel bir fotoğraf çekiyor ve toplumsal eleştiri dozunu mizahla yükseltiyor. Yazar, genç okurların dikkatini çeken ON8 romanı Z Yalnızlığı‘ndan sonra yeni kitabında da tüketim, kırsal yaşam ve varlık-yokluk üzerine düşündürürken, arkadaşlığa, yaşama ve dayanışmaya dair ölmez tohumlar ekiyor. Her şeye rağmen yeniden başlayabilmenin ve bir arada olmanın umudunu elden bırakmayan bir roman!

Lüks bir hayat yaşayan Gümüşsoy Ailesi’nin babası Engin Bey tekstil işiyle uğraşıyordu. Anne Seval Hanım ve büyük kızı Burcu’nun tüketim ve kibir dolu yaşamı; kredi kartları, arabalar, lüks ev, mücevherler, özel okullar ve pahalı yurtdışı seyahatleri… bir gün hepsi bitti. Kaçmak zorundaydılar. Hayatlarında ilk kez bir köyde yaşayacaklardı ve yanlarında götürdükleri tek şey, kentli alışkanlıklarıydı. Doğanın içinde, ağaçlara, toprağa ve iyi duygulara tutunarak hayatta kalmayı başarmaları mümkün olacak mıydı?..

Neslihan Acu: 1960 yılında, İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 1982’de mezun oldu. Yazmaya üniversite yıllarında başladı. Yaptığı çevirilerden bazıları, dönemin edebiyat ve çeviri dergilerinde yayımlandı. İzmir Life dergisinde röportajcı olarak çalıştı. Çeşitli internet sitelerinde ve gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 2011 yılında TV8’de, Kitap Kulübü adlı kültür sanat programını hazırladı ve sundu, pek çok yazarı konuk etti. İlk romanı Meltem K’yı Kim Öldürdü?‘yü (2004) Kadından Donkişot Olmaz (2005), Ne Güzel Bir Hiçlikti Aşk (2006), Kuzgunun Şarkısı (2007), Artık Ayrılsak Diyorum (2010) ve İyi Tanrının Çocukları (2015) izledi. Kadından Donkişot Olmaz ve Kuzgunun Şarkısı adlı romanları Bulgarca’ya, Ne Güzel Bir Hiçlikti Aşk ise Bulgarca ve Rumence’ye çevrildi. Z Yalnızlığı ‘yla (2017, ON8) ilk kez gençliğe seslenen, çağdaş edebiyatta gerçekçi anlatımıyla yer bulan Acu’nun son romanı da gençler için: Neydik N’olduk Ailesi (2019). Bir sinefil ve çizgi roman koleksiyoncusu olan yazar, eşi ve oğluyla birlikte İzmir’de yaşıyor.

edebiyathaber.net (17 Ekim 2019)

Yorum yapın