Nermin Yıldırım, yeni romanı “Dokunmadan” ile okurların karşısında

Mart 7, 2017

Nermin Yıldırım, yeni romanı “Dokunmadan” ile okurların karşısında

DokunmadanNermin Yıldırım’ın “Dokunmadan” adlı yeni romanı hep kitap etiketiyle 10 Mart’ta yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

“Şimdi buradan bakınca, uzun bir boşluğa yazılmış kısa hikâyeler görüyorum sizin orada. El yazısıyla, kahkahayla ve gözyaşıyla.”

Adalet 29 yaşında genç bir kadın. Hayata ve insanlara dokunmadan, ne mutlu ne mutsuz, öylesine yaşayıp gitmektedir. Ta ki doktoru, ölümcül bir hastalığa yakalandığını söyleyene kadar… Ama yeni tedavi yöntemleri denenecektir elbet ve her zaman bir umut vardır. Kendini her şey için suçlamaya hazır bir yapısı olan Adalet hastalığı için de kendini suçlar, hayatını didik didik eder, ilk günahını, masumiyetini kaybettiği ilk gerçek suçunu, o ilk kötülüğünü bulmaya çalışır. Bulur da. Beş yaşındayken, farklı olduğu için hep dışlanan mahalle arkadaşı Mahsun’un oyuncak ayısına cebren el koymuştur. Ve ne yazık ki yaptığı bu kötülüğü telafi edecek zamanı yoktur. Ama belki de var mıdır?

Adalet, Mahsun’u, babaannesinin deyimiyle “masum”u, bulmak için çıktığı maceralı yolculukta kendisini de, içinde yaşadığı ülkeyi de yeni baştan tanıyacaktır.

Geniş bir okuyucu kitlesinin takip ettiği Nermin Yıldırım beşinci romanı Dokunmadan’da okuyucuyu, kahramanın hayatı sorguladığı, değişimi yaşadığı ve belki de aşka rastladığı sürükleyici bir yolculuğa çıkarıyor.

NERMİN YILDIRIM HAKKINDA

Nermin Yıldırım Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde muhabir, editör ve köşe yazarı olarak çalıştı. İlk romanı Unutma Beni Apartmanı 2011 senesinde (Doğan Kitap) yayımlandı. Onu Rüyalar Anlatılmaz (Doğan Kitap, 2012), Saklı Bahçeler Haritası (Doğan Kitap, 2013), Unutma Dersleri (Doğan Kitap, 2015) izledi.

Romanları Sırpça, Bulgarca, Çince, Arapça, Fransızca, Lehçe, Azericeye çevrilen Yıldırım, uluslararası yazar programlarına konuk olarak, 2013 kışını Köln Kültür Vakfı’nın davetiyle Köln’de, 2015 sonbaharını Şanghay Yazarlar Derneği’nin davetiyle Çin’in Şanghay kentinde geçirdi.

Kadınlar Arasında (Metis) adlı Murathan Mungan öykü seçkisinde “Narin Ben Geldim”, Kar İzleri Örttü (Kırmızı Kedi) adlı öykü seçkisinde “Kırmızı Kar”, Güçobular (Doğan Kitap) adlı öykü seçkisinde “Hoş Geldin” ve Minimal Öyküler (Aylak Adam) adlı öykü seçkisinde “Kara Kaya” öyküsüyle yer aldı.

edebiyathaber.net (7 Mart 2017)

Yorum yapın