“Nerede, Neden, Nasıl” eşsiz bir bilim kitabı

Eylül 19, 2017

“Nerede, Neden, Nasıl” eşsiz bir bilim kitabı

Jenny Volvovski, Julia Rothman ve Matt Lamothe tarafından hazırlanan Nerede, Neden, Nasıl, Deniz Öztok çevirisiyle 22 Eylül’de hep kitap tarafından yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

Antropolojiden fiziğe pek çok dalda 50’nin üzerinde biliminsanı ve 75 sanatçı Nerede, Neden, Nasıl’da bir araya geliyor. Kimi virüsler üzerinde çalışan, kimi yeryüzünün çekirdeğini araştıran bu akademisyenlerin amacı, bilim dünyasındaki 75 gizeme ışık tutmak. Bu projeye katılan biliminsanları, yanıtlanmamış soruların arkasındaki teorileri açıklıyor. İşte bu sorulardan bazıları:

Büyük Patlama’dan önce ne vardı?

Kediler neden mırıldar?

Hücreler birbirleriyle nasıl konuşur?

Ölümsüz yaratıklar var mıdır?

Beyin aklı nasıl oluşturur?

Optik yanılsamaya neden düşeriz?

Bir şey, kara delikten kurtulabilir mi?

Nerede, Neden, Nasıl ile okurlar, bilimin mucizelerini sanatçıların gözünden keşfedecekler. Evrenin “Nereden geldik, nereye gidiyoruz?” sorusuna cevap arayışını, gerçek biliminsanlarının kaleme aldığı yazıları okuyacaklar. Her biri konuya özel çizilmiş olağanüstü illüstrasyonlarla, kelimenin tam anlamıyla renklenen yazıların yer aldığı Nerede, Neden, Nasıl, hem metin hem de görsel açısından bulunmaz bir eser. Özellikle de bilim meraklıları için…

HAZIRLAYANLAR HAKKINDA

Jenny Volvovski, Julia Rothman ve Matt Lamothe, Rhode Island Design School (RISD) mezunu üç arkadaş ve tasarım şirketi ALSO’nun ortaklarıdır. 2004 yılında kurulan ALSO, New York ve Chicago’da hizmet veren küçük ölçekli bir şirket olmasına rağmen, alanında birçok ödül kazanmıştır. Kitap ve internet sitesi tasarlayan ALSO, aynı zamanda illüstrasyon ve animasyonlar da üretiyor. Şirket ortağı Julia Rothman, aynı zamanda birçok ilginç ve yaratıcı kitabın tanıtımında öne çıkan popüler blog book-by-its-cover.com’un da sahibi.

edebiyathaber.net (19 Eylül 2017)

Yorum yapın