Neil Gaiman’dan çocuklara: “Babam Süt Peşinde”

Nisan 2, 2015

Neil Gaiman’dan çocuklara: “Babam Süt Peşinde”

Babam Süt PeşindeFantastik kurgunun öne çıkan yazarlarından Neil Gaiman’ın “Babam Süt Peşinde” adlı romanı, 8 yaş ve üzeri çocuklar için Tudem Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Koralin, Yıldız Tozu, Mezarlık Kitabı gibi dünya çapında büyük ilgi gören kitapların Carnegie ve Newbery Madalyalı yazarı Neil Gaiman’dan kahkahalarla okunacak sıra dışı bir süt hikâyesi!

Güne iyi başlayabilmek için güzel bir kahvaltı yapmak şart kuşkusuz. Mis gibi kızarmış ekmek, biraz tereyağı, lezzetli peynirler, ev yapımı reçeller ve daha neler neler… İşte tam da böyle bir sofranın hayaliyle güne uyanan iki kardeş kahvaltı hazırlamak için buzdolabını açtıklarında büyük bir sorunla karşılaştılar. Afiyetle sofraya oturabilmeleri için önemli bir eksikleri vardı: Islak-beyaz-içecek-şey. Yani SÜT! Açlıktan karınları guruldayan çocuklarının hayal kırıklığına kayıtsız kalamayan babaları bir şişe süt almak için soluğu evlerinin köşesindeki bakkalda aldı. Fakat dakikalar dakikaları kovaladı. Beş dakikalığına evden ayrılan babaları bir türlü eve dönmek bilmedi. Ta ki, uzun süre sonra elinde bir şişe süt ve ceplerinde heyecan dolu serüvenlerle evin kapısında belirene kadar… Peki, süt almak üzere bakkala giden bir babanın eve bu kadar geç dönmesine ne gibi tuhaf olaylar sebep olmuş olabilir?

a. Çok çok uzak bir evrenden dünyamıza gelen, biraz yeşil, oldukça toparlak ve huysuz kişiler tarafından kaçırılmak.

b. 18. yüzyıla geri dönüp Korsanlar Kraliçesi ile ölüm pazarlığına tutuşmak.

c. Kişi-Taşıyıcı-Uçan-Küre (nam-ı diğer uçan hava balonu) ile yüz elli milyon yıl geleceğe gitmek.

d. Mucit bir Stegosaurus’la zaman makinesinin sırlarını keşfetmek.

e. Hepsi ve çok çok daha fazlası…

Sırtı dikenli koca bir dinozor, rengârenk midilliler, korsanlar, uzaylılar, kötü kalpli vamfirler, çok mutsuz görünen bir yanardağ tanrısı, pirana dolu büyük bir çanak ve daha nicelerinin hikâyeye ortak olduğu baş döndürücü bir macera sizleri bekliyor! Sınır tanımaz yaratıcılığı ve güçlü kalemiyle çağdaş dünya edebiyatının önde gelen yazarlarından Neil Gaiman ve göz alıcı çizimleriyle renkli bir dünyanın kapılarını aralayan ödüllü karikatürist Skottie Young’tan okurlarına zamanı unutturacak kadar eğlenceli, ballı süt tadında bir macera… Unutmayın, süt varsa, umut da vardır.

edebiyathaber.net (2 Nisan 2015)

Yorum yapın