Nazım fotoğrafları sergisi açıldı

Ocak 31, 2013

Nazım fotoğrafları sergisi açıldı

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın Nazım Hikmet’in doğumunun 111’inci yıl dönümü için hazırladığı Alnımın Çizgilerindesin Memleketim-Nazım Hikmet’in Yolculuk Fotoğrafları Sergisi açıldı.

Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde izlenime sunulan sergide, Nazım Hikmet’in “rüyalarımın memleketi” diye adlandırdığı Moskova’ya üçüncü gidişinden sonraki 1951-1963 yılları arasındaki fotoğrafları yer alıyor.

Sergideki fotoğraflar ve diğer materyaller, Nazım Hikmet üzerine çalışmalarıyla tanınan M. Melih Güneş tarafından Vera Tulyakova Hikmet Arşivi, Rusya Devlet Edebiyat ve Sanat Arşivi ile başka ülkelerdeki arşivlerden bir araya getirilerek oluşturuldu.

Sergide, Nazım Hikmet’in yurt dışı ağırlıklı fotoğraflarıyla birlikte Türkiye dışında basılan bazı kitapları, plakları, ses bantları, M. Melih Güneş’in hazırladığı ‘Bir Yitik Miras Nazım Hikmet’ başlıklı video çalışması ve bazı fotoğrafların orijinalleri de görülebiliyor.

Nazım Hikmet’in eserlerini bir katalogda toplamayı ve kurulabilecek müze için kaynak temin etmeyi amaçlayan sergide çocuklara yönelik etkinlikler de yer alacak.

Sergi, 28 Şubat’a kadar Yapı Kredi Kültür Merkezi‘nde ziyaret edilebilecek.

31 Ocak 2013

Yorum yapın