National Book Award ödüllü ‘Sing, Unburied, Sing’ başarıdan başarıya koşuyor

Aralık 8, 2017

National Book Award ödüllü ‘Sing, Unburied, Sing’ başarıdan başarıya koşuyor

Haziran 2018’da Doğan Kitap tarafından yayımlanacak olan ABD’li yazar Jesmyn Ward’ın son romanı ‘Sing, Unburied, Sing’, başarıdan başarıya koşuyor. Kitap,  ABD’nin en prestijli edebiyat ödülü National Book Award’ın (Ulusal Kitap Ödülü) sahibi olmasının hemen ardından New York Times’ın yılın en iyi 10 kitabı listesine girdi.

Amerika’nın güneyinden güçlü öyküleri romanlarına taşıyan, çağdaş Amerikan edebiyatının özgün seslerinden Jesmyn Ward, üçüncü romanı ‘Sing, Unburied, Sing’ ile New York Times’ın yılın en iyi 10 kitabı listesine girerek yükselişini sürdürüyor.

Haziran 2018’de Doğan Kitap tarafından yayımlanacak olan ‘Sing, Unburied, Sing’, geçtiğimiz günlerde de ABD’nin en prestijli edebiyat ödülü National Book Award’ın (Ulusal Kitap Ödülü) sahibi olmuştu. Bu ödülü kurmaca dalında ikinci kere almış olan yazar okurunu bu kez Mississippi’de yaşayan bir aile eşliğinde yolculuğa çıkarıyor.

Jesmyn Ward, Katrina Kasırgası’nın 10 gün öncesi, kasırganın yaşandığı gün ve ertesi günü, odağına alarak bir ailenin öyküsünü anlattığı ‘Salvage the Bones’ adlı romanı ile 2011’de de kurmaca dalında National Book Award’ı almıştı.  Ward, edebiyat dünyasının en prestijli ödüllerinden olan National Book Award’u kurmaca dalında iki kere alan ilk kadın yazar olarak da edebiyat tarihine geçti.

Sadece kendi ülkesinde değil uluslararası arenada da işlerinden övgüyle söz edilen, Ward, NewYork Times’ın da dikkatini çeken bu son romanında okuyucuyu Amerika’nın güneyine götürüyor. Yoksulluk, kayıplar, ırk ve aile bağları üzerine güçlü bir öykü, ‘Sing, Unburied, Sing’. Mississippi’nin bugünü ve geçmişinde bir yolculuk, bir ailenin portresi ve umut ile mücadele üzerine epik bir masal… 40 yaşındaki yazarın son eseri, Mississippi’de kurmaca bir kasabada yaşayarak zorlu bir hayat süren bir ailenin yaşadıklarını biraz yol romanı, biraz da hayalet öyküsü tadında anlatıyor.

Roman hakkında

Jojo ve henüz bir bebek olan kızkardeşi Kayla büyükanneleri Mam ve büyükbabaları Pop ile Mississippi’de bir kasabada yaşamaktadır. Çocukların uyuşturucu bağımlısı anneleri Leonie, uyuşturucu etkisindeyken, ölmüş erkek kardeşinin hayaletiyle boğuşur. Mam kanserden ölmek üzeredir, Pop ise evi çekip çevirmeye bir yandan da Jojo’ya “Erkek adam olmayı” öğretmekle uğraşmaktadır. Leonie’nin çocuklarının babası hapisten çıkmasıyla birlikte, Leonie çocukları ve bir arkadaşıyla birlikte arabaya atlayıp tehlikeli bir yolcuğa çıkar…

Jesmyn Ward’ın müzikal bir tat içeren özgün diliyle bu güçlü ve ödüllü yeni romanın Türkçesi Haziran 2018’de Doğan Kitap etiketiyle raflarda olacak.

edebiyathaber.net (8 Aralık 2017)

Yorum yapın