Natama’da “İletişim” ve “Gezi” yazıları

Temmuz 8, 2013

Natama’da “İletişim” ve “Gezi” yazıları

Natama’nin 3. sayısı çıktı. Basın bülteninde bu sayının yazıları esprili bir dille anlatılıyor: 

“Şans eseri geçen ay çıksaydık, bu sunuş yazısı “internetin ve daha özelinde sosyal medyanın hayatımıza verdiği zarar, yarattığı sanal kimlikler ve gerçeküstü sanrılar” üzerine olacaktı. Belki de o sunuş yazısını, en büyük tüketicisi 90 sonrası kuşak olan “çocuk-egemen dünya”nın eğlence ve tüketim dünyası ile ilgili haklı eleştiriler süsleyecek ve bu kuşağın ne kadar da tüketmeye teşne olduğundan bahsedilecekti. Geçen ay tüm bunlar, haklı bir eleştiri olacaktı. Ama bu ay, değil.”

Üçüncü sayımızı “İletişim” başlığı altında şekillendirelim demiştik, araya “Gezi” yazıları girdi iyi de oldu; amacımızdan sapmadan sayımızı yapabildik. Cihat Duman, Ali Aydemir, Göreçki, Gül Abus Semerci, Hulusi Çınar, Doğan Çetin, Ömer Şenel ve Mihrap Aydın’ın Gezi Parkı Protestolarının çeşitli cephelerini tartıştığı yazıların yer aldığı Natama’nın 3. Sayısında Aylin Örnek geçerli şehir planlaması anlayışını, Çağnam Erkmen halkla ilişkiler mesleğini, Enis Akın televizyonu, Hasan Rua Demiroğlu eskiden yapılan sigara reklamlarını irdeledi. Bratislav Pantelić’in yazısı ulusalcılıkla yazı karakterleri arasında kurduğu ilişkiyle oryantalizmi daha iyi kavramamız yönünde bir deneme yaparken, Donald Sassoon’un Marx’la yaptığı fantastik söyleşi ve Murat Ertel ve arkadaşlarının Selim Sesler’le gerçekleştirdiği söyleşi de dergide yer buldu. Hakan Kıran’ın, Gökhan Yılmaz’ın, Borges’in ve Mustafa Çevikdoğan’ın hikâyelerinin yanında derginin bu sayısında Bora Başkan’ın “Hiç Bu Kadar Yakın Hissetmemiştim” adlı sergisinden derlenen bir görsel-metin çalışması okunabilir.

Natama’nın bu sayısında diğerlerinin yanı sıra Aysu Akcan, Davut Yücel, Gün Ayhan Utkan, Süreyyya Evren, Ercan Y. Yılmaz, Orkun Destici, Serkan Günay, İlker Şaguj, Denge Esenterk, Melih Özel Ubıh, Eşref Yener, Seyhan Özdamar, Mesut Ocak ve İrfan Çinar’ın şiirleri yer alıyor. Dergi 3. sayısı mizah yüklü Kara Sayfalar’la kapanıyor.”

8 Temmuz 2013

Yorum yapın