NARCOS’tan yola çıkılarak yazılmış bir roman: “Jaguar’ın Pençesi”

Aralık 18, 2018

NARCOS’tan yola çıkılarak yazılmış bir roman: “Jaguar’ın Pençesi”

Jeff Mariotte’nin “NARCOS – Jaguar’ın Pençesi” adlı romanı, Müge Hestbæk çevirisiyle Epsilon Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

NARCOS dizisi ile bağlantılı ilk resmi roman olan Jaguarın Pençesi, Pablo Escobar liderliğindeki Medellín kartelinin iç yüzünü polis memuru Jose Aguilar Gonzales’in gözünden anlatıyor!

“Kolombiya’da tuhaf şeyler olurdu.

Mantıksallıklarıyla övünen Amerikalıların asla inanmayacağı şeyler…

Kolombiya’da jaguarlar konuşabilirdi. Fakir bir adam milyarder olabilir, kendine dinozorlar,

su aygırları ve nadir Afrika kuşlarıyla dolu bir arazi yaptırabilirdi.

Kolombiya’da bir adam öldürülse de yaşayabilirdi.

Kolombiya’da büyünün gerçekliği yok sayılamazdı.

Okuryazar tipler ‘büyülü gerçekçilik’ diye bir şeyden bahsederlerdi.

Ama büyü, gerçeğin ta kendisiydi – mermiler kadar gerçek.”

Genç ve idealist bir polis olan Gonzales, kendini bir anda uyuşturucu baronu Pablo Escobar’a hizmet ederken bulur. Escobar’ın azılı tetikçilerinden birine dönüşen memur, memleketi Medellín’de kokainle kararan hayatlara tanıklık eder ve kendi yaşamında da bir dizi felaketle yüzleşmek zorunda kalır. Olaylar Gonzales’i geri dönüşü olmayan bir yolun eşiğine getirmiştir; ya tüm kayıpları pahasına hayatta kalmak için kartele hizmet etmeyi sürdürecek ya da kartelin başındaki güçlü, karizmatik ve ölümcül tiranı karşısına alacaktır…

Jaguar’ın Pençesi, çiftçi bir baba ve öğretmen bir annenin oğlu olarak Kolombiya’da doğup dünyanın en azılı narkotik suçlusuna dönüşen Escobar’ı ve Medellín Karteli’nin işleyişini çarpıcı bir kurguyla okura aktarıyor. 

JEFF MARIOTTE

Empty Rooms, The Devil’s Bait gibi gerilim, Season of the Wolf, Missing White Girl, River Runs ve Cold Black Hearts gibi doğaüstü gerilim romanları, The Slab gibi bir korku destanı ve The Dark Vengeance gibi bir korku dörtlemesi dahil, yetmişten fazla romanın ödüllü yazarıdır. Kurgusal evrenlerde geçen romanları arasında NCIS Los Angeles: Bolthole ve NCIS New Orleans: Crossroads da yer alır. Yazar, meslektaşı olan eşi Marsheila Rockwell ile birlikte bilimkurgu/korku/gerilim türlerindeki 7 SYKOS’u yazmıştır. Aynı zamanda uzun zamandır basılan korku/Western serisi Desperadoes ve ayrıca Zombie Cop, Fade to Black gibi çizgi romanlar da yazmaktadır. Arizona’da kitaplar, sanat, müzik, oyuncaklar ve sevgiyle dolu bir evde yaşamaktadır.

edebiyathaber.net (18 Aralık 2018)

Yorum yapın