Naim Tirali Öykü Ödülü 2017 kazananı belli oldu

Ekim 13, 2017

Naim Tirali Öykü Ödülü 2017 kazananı belli oldu

Gazeteci, yazar Naim Tirali adına düzenlenen öykü ödülüne, Sevgili Öğretmenim adlı kitabıyla, Türkçenin usta yazarlarından Necati Güngör değer görüldü.

Seçici kurulunda edebiyatımızın önemli isimleri Doğan Hızlan, Semih Gümüş, Yekta Kopan, Nursel Duruel ve Dr. Emine Tirali’nin bulunduğu öykü ödülü, 2009’da yitirdiğimiz Naim Tirali’nin adını yaşatmak ve öykücülük anlayışını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla her yıl ailesi tarafından veriliyor. Naim Tirali Öykü Ödülü 2017’nin ödül töreni, Kasım ayında düzenlenecek.

Öykülerle ve ödüllerle taçlanan yarım asırlık edebiyat serüveni! 

İz bırakan öyküleriyle sevilen Necati Güngör, yarım asra yaklaşan edebiyat yolculuğunda Türk Dil Kurumu Öykü Ödülü, Ömer Seyfettin Öykü Ödülü, Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü, Yunus Nadi Öykü Ödülü gibi önemli ödüllerin sahibi. Özellikle Anadolu insanını konu edinen öyküleriyle tanınan ödüllü yazar, güçlü anlatımı, yalın ve sıcak diliyle, çocuklara edebiyatın kapılarını açıyor.

Necati Güngör’ün, Naim Tirali Öykü Ödülü 2017’ye değer görülen ve Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan Sevgili Öğretmenim adlı kitabı, öğretmenlik mesleğini selamlayan 11 öyküden oluşuyor. Usta öykücünün eşsiz gözlem gücü ve yılların deneyiminden süzülen öyküler, çocukluk çağının en önemli simgelerinden olan öğretmenlerin, her koşulda öğrencilerini kucaklayarak onları yaşama hazırlayabilme gücünü örnekliyor. Güngör, karşılıklı sorumlulukların ve fedakârlıkların belirleyici olduğu, sevgiyle örülen öğretmen-öğrenci ilişkilerini öyküleştirirken, kendine özgü üslubuyla öğretmenlik mesleğinin değerini yalın bir gerçekçilikle, tarafsız bir anlatımla yüceltiyor. Farklı sosyal yapılarda büyüyen öğrencilerin gereksinim duyduğu iletişimi ve öğretmenlerin okul sınırlarını aşan sorumluluklarını hatırlatırken, her öyküsünü sevgi bağıyla kuşatmayı başarıyor.

Necati Güngör’ün ödüllü kitabı Sevgili Öğretmenim ve diğer eserleri için…

edebiyathaber.net (13 Ekim 2017)

Yorum yapın