Nadeem Aslam’dan “Viran Ülkenin Bekçisi”

Aralık 10, 2015

Nadeem Aslam’dan “Viran Ülkenin Bekçisi”

viran_ulkenin_bekcisi_1baskiPakistan kökenli İngiliz yazar Nadeem Aslam‘ın “Viran Ülkenin Bekçisi” adlı romanı Ayça Çınaroğlu çevirisiyle Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Pakistan kökenli İngiliz yazar Nadeem Aslam’dan ölümün sıradanlaştığı, neredeyse kutsandığı bir coğrafyada yaşama düzülen bir övgü… Afganistan’ın savaşlarla yazılan yakın geçmişinden unutulmayacak bir hikâye…

Hakinin egemen olduğu, altında sakladığı zenginlikleriyle Büyük İskender’den Babür Şah’a nicelerini kendine çekmiş topraklarıyla Afganistan. İngiliz tarihinin en büyük yenilgisine sahne olan, art arda yaşanan işgallerin yol açtığı yıkımın, acının hiç eksilmediği bir ülke. Nadeem Aslam, “İmparatorluklar Mezarlığı” olarak da bilinen bu sahnede Taliban, Amerikalılar ve Sovyetler üçgeninde bir halkın yaşadığı büyük trajediyi gözler önüne seriyor. Günümüze dek uzanan etkileriyle bir dönemin siyasi çekişmelerinin ne denli ölümcül yaralar açabileceğini, körü körüne bağlanılan ideolojilerin insanı sürüklediği cehennem çukurlarını betimliyor.

edebiyathaber.net (10 Aralık 2015)

Yorum yapın