Müzik ve edebiyatın yer aldığı bir festival

Ağustos 1, 2017

Müzik ve edebiyatın yer aldığı bir festival

Bu yıl 12-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Bodrum Müzik Festivali Jehan Barbur ve Onur Behramoğlu ile “Müzik ve Edebiyat”a ev sahipliği yapacak. Etkinlikler 14-15 Ağustos tarihlerinde 19.30’da Gümüşlük Akademisi’nde gerçekleşecek.

Dizeleri bugüne dek çeşitli dillere çevrilen şair, yazar Onur Behramoğlu, modern Türk ve dünya şiirinin önde gelen isimlerini anlatmak, onları resim, roman, müzik ve felsefedeki yansımalarıyla göstermek için 14 Ağustos’ta Gümüşlük Akademisi’nde olacak. Festival katılımcılarını Charles Baudelaire, Pablo Neruda, Kavafis, Füruğ Ferruhzad, Nâzım Hikmet, Victor Jara, Léo Ferré, Patti Smith, Arvo Pärt, Fazıl Say, Joseph Haydn, Pablo Picasso, Jacques Lacan ve Turgut Uyar’ın peşinde bir söyleşi bekliyor.

“Müzik ve Edebiyat” etkinliklerinin ikincisi, 15 Ağustos akşamı Gümüşlük Akademisi’nde vokal, şarkı sözü yazarı ve şair Jehan Barbur ile gerçekleşecek. Kendi yazdığı şarkılarıyla tanınan sanatçı, sinema filmleri, sahne eserleri ve diziler için de besteler kaleme aldı. Baba Öyküler adlı özel bir gerçek öyküler derlemesine imza atan Barbur, ilk kitabı Çatıdaki Çimenler, Sen’e Yazılar’la edebiyat dünyasına giriş yaptı.

Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali’nin 12 yıllık mirasını devralan Bodrum Müzik Festivali, Doğuş Grubu, Audi ve D-Marin ana sponsorluğuyla 12-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında konserlere, klasik müzik etrafında şekillenen sinema, çağdaş sanat, edebiyat, çocuk atölyeleri, gastronomi gibi farklı disiplinlerden deneyimlere ve klasik müzikle iç içe geçen rehberli turlara, Bodrum’un simgesel mekanlarında ev sahipliği yapacak.

Mobilet iOS ve Android uygulamaları ile mobilet.com üzerinden alınabilen festival biletlerinin tüm gelirleri Tohum Otizm Vakfı’na ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanıyor. 

Festivali takip etmek İçin:

www.bodrummuzikfestivali.com

facebook.com/bodrummuzikfestivali

instagram.com/bodrummuzikfestivali

#bodrummuzikfestivali

#bodrummusicfestival

edebiyathaber.net (1 Ağustos 2017)

Yorum yapın