“Müziğin Öyküsü” ve “Mimarlığın Öyküsü” raflarda

Aralık 18, 2018

“Müziğin Öyküsü” ve “Mimarlığın Öyküsü” raflarda

“Antik Çağlardan Günümüze” dizinin yeni kitapları “Müziğin Öyküsü” ve “Mimarlığın Öyküsü” hep kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Müziğin Öyküsü

Maria Lord ve John Snelson’ın yazdığı, Beethoven’den Johnny Cash’e, tarih boyunca müzisyenlerin bıraktığı izleri adım adım takip edebileceğiniz bir yolculuk sunan Müziğin Öyküsü, 21 Aralık’ta raflarda yerini alacak. 

hep kitap, daha önce İcatların Öyküsü ve Felsefenin Öyküsü adlı kitaplarını yayımladığı “Antik Çağlardan Günümüze” başlıklı dizisine, Müziğin Öyküsü ile devam ediyor.

Müzik, hayatımızın temel bileşenlerinden biri, çoğumuz için gündelik yaşamın olmazsa olmazı… Kulağımızdan, çevremizden eksik olmayan bu sanatın tarihini etraflıca öğrenmek istemez misiniz? Klasik müziğin doğuşunu; müzikallerin, operanın ortaya çıkışını; Beethoven’den Johnny Cash’e tarih boyunca müzisyenlerin bıraktığı izleri adım adım, yetkin yazarların kaleminden okumak istemez misiniz?

Maria Lord ve John Snelson hem müzisyenlerin, hem konservatuvar öğrencilerinin hem de müziği hayatından eksik etmeyenlerin baş ucundan ayırmayacağı bir kitapla okuru, en usta müzisyenlerin notalarında dolaştırıyor.

Deniz Öztok’un İngilizce aslından dilimize kazandırdığı Müziğin Öyküsü, 21 Aralık’tan itibaren hep kitap logosuyla raflarda yerini alacak.

Mimarlığın Öyküsü

Jan Gympel’in kaleme aldığı, okurları mimarlık sanatının derinliklerine davet eden Mimarlığın Öyküsü, 21 Aralık’ta raflarda!

“Dört duvar” ve “başının üstünde bir çatı” insanı kendisini saran çevreden ayırır, korunma sağlar. Şehirleri, kasabaları, köyleri yaşanılır kılar. Bir coğrafyanın hafızası, çoğu zaman mimarinin korunup korunmamasıyla belirlenir.

Belki de mimari, herhangi başka bir insan yaratısından çok daha fazla toplumsal bağlamı ifade eder. Çünkü yapım, neredeyse her zaman sosyal alanda gerçekleşen, toplumsal bir eylemdir. Hal böyle olunca bu önemli sanatın tarihi, sadece mimarlığın ve mimarların değil, toplumların tarihine de ışık tutar.

Mimarlığın Öyküsü kitabında Jan Gympel, engin bilgisiyle okuru, bu sanatın derinliklerine davet ediyor. Bize de sayfalar arasında bu önemli sanatın görkeminin tadını çıkarmak kalıyor!

Derya Nüket Özer’in İngilizceden dilimize çevirdiği Mimarlığın Öyküsü, 21 Aralık’tan itibaren hep kitap logosuyla raflarda yerini alacak.

Bilgi için:

www.hepkitap.com.tr

facebook.com/hepkitapp

twitter.com/hep_kitap

instagram.com/hep_kitap

edebiyathaber.net (18 Aralık 2018)

Yorum yapın