“Müzede Sahne, Fonda İstanbul” başlıklı etkinlik 9-13 Ağustos tarihleri arasında

Ağustos 4, 2017

“Müzede Sahne, Fonda İstanbul” başlıklı etkinlik 9-13 Ağustos tarihleri arasında

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Sabancı Vakfı’nın desteğiyle 9-13 Ağustos tarihleri arasında “Müzede Sahne, Fonda İstanbul” adıyla kapsamlı bir gösteri sanatları etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Kurulduğu günden bu yana ziyaretçilerine çok yönlü bir müzecilik ortamı sunan SSM bu kez de; tiyatro, performans ve çağdaş dans örneklerini izleyicisiyle buluşturacak. Sanat Yönetmenliğini Emre Koyuncuoğlu’nun üstlendiği bu etkinlikte, seyircisiyle güçlü bağlar kuran eserler arasından, “Fonda İstanbul” temasına uygun olarak seçilen oyunlar, SSM’nin eşsiz Boğaz manzarasına sahip bahçesine uyarlanan versiyonlarıyla, sanatseverlere yepyeni bir mekansal deneyim yaşatacak.

Toplumsal durumlara dikkat çeken, sahip oldukları dil ve estetik değerlerle özgün nitelik taşıyan gösteriler; yenilikçi vizyonlarıyla dikkat çeken Galata Perform, Çıplak Ayaklar Kumpanyası, Nazlı Çevik Azazi, Proje Difüzyon, Mine Çerçi, BAM Tiyatro ve Seyyar Sahne tarafından sunulacak.

Etkinlik kapsamında düzenlenecek seminer ve söyleşilere ise; çağdaş Türk tiyatrosuna üretimleriyle katkıda bulunan Tiyatro Sanatçısı Ayla Algan, Naz Erayda, kadınlar ve tiyatro üzerine çalışmalar yapan edebiyatçı Hatice Meryem de konuşmacı olarak katılacak.

9-13 Ağustos tarihleri arasında her gün saat 20.30’da başlayacak ve fiyatları 15-35 TL arasında değişen etkinliğin biletleri, www.sakipsabancimuzesi.org adresi üzerinden temin edilebiliyor.

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.30 21.30
9 Ağustos Çarşamba Açılış Konuşması: Ayla Algan “İstanbul’u Dinliyorum… Masal Tadında”, Ayla Algan, Nazlı Çevik Azazi / Anlatı performansı
10 Ağustos Perşembe “Tersinden”, Naz Erayda / Retrospektif seminer “Balat Monologlar Müzesi”, Galata Perform / Oyun
11 Ağustos Cuma “Sen Balık Değilsin ki”, Çıplak Ayaklar Kumpanyası / Gösteri “Tevatür”, Proje Difüzyon / Oyun
12 Ağustos Cumartesi “O Şehir”, Mine Çerçi / Performans “Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin”, BAM Tiyatro / Oyun
13 Ağustos Pazar “Kadın Yazarlar”, Hatice Meryem / Söyleşi “Çocukluğun Soğuk Geceleri”, Seyyar Sahne / Oyun

edebiyathaber.net (4 Ağustos 2017)

Yorum yapın