“Mustafa Kemal Atatürk’ün Mecli̇s Konuşmaları” yayımlandı

Nisan 7, 2020

“Mustafa Kemal Atatürk’ün Mecli̇s Konuşmaları” yayımlandı

Kurtuluş Güran’ın sadeleştirerek yayıma hazırladığı Mustafa Kemal Atatürk’ün Mecli̇s Konuşmaları, İnkılâp Kitabevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1920-1938 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gizli ve açık oturumlarında yaptığı konuşmaları ve Meclis’te okunan tezkereleri ilk kaynaklarından, yorumsuz olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Mecli̇s Konuşmaları adlı kitapta bir araya getirildi. Kurtuluş Güran’ın sadeleştirerek yayıma hazırladığı Mustafa Kemal Atatürk’ün Mecli̇s Konuşmaları TBMM’nin kuruluşunun 100. yılında İnkılâp Kitabevi etiketiyle okurlarla buluşturuyor.

Mustafa Kemal’in kaleme aldığı, 23 Nisan 1920’deki Büyük Millet Meclisi’ni açış konuşmasıyla başlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün Mecli̇s Konuşmaları adlı kitap, Atatürk’ün 1 Kasım 1938’de yaptığı konuşmayla sona eriyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün 1920 ve 1938 yılları arasında yaptığı, günümüze de ışık tutan konuşmalarını eksiksiz olarak sunan kitap, Cumhuriyet tarihimiz için eşsiz bir kaynak teşkil ediyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Mecli̇s Konuşmaları kitabında yer alan metinler, günümüz okurunun kolayca okuyup anlaması için sadeleştirilirken, dönemin söyleyiş özellikleri korunarak sadece bugün anlaşılmayan sözcüklerin günümüzdeki karşılıkları kullanıldı.

KURTULUŞ GÜRAN HAKKINDA

Kartal Lisesi’ni bitirdikten kısa süre sonra yayıncılığa başladı. Meşrutiyet ve Atatürk dönemine ait birçok eseri sadeleştirerek yayıma hazırladı. Atatürk’ün çeşitli konulardaki yazı ve konuşmalarını derledi. Halen editörlük yapmaktadır.

Bilgi için:         inkilap.com

instagram.com/inkilapkitabevi

facebook.com/inkilapcom

twitter.com/inkilapkitabevi

edebiyathaber.net (7 Nisan 2020)

Yorum yapın