Murat Yetkin’den “Meraklısı İçin Casuslar Kitabı”

Aralık 3, 2018

Murat Yetkin’den “Meraklısı İçin Casuslar Kitabı”

Murat Yetkin’in yazdığı “Meraklısı İçin Casuslar Kitabı” Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Gazeteci-yazar Murat Yetkin Meraklısı İçin Entrikalar Kitabı’nda bir ucu dünyanın en büyük istihbarat örgütlerine uzanan 10 olayı Türkiye cephesinden bakarak daha önce bir araya gelmemiş ipuçlarıyla yorumlamıştı. Meraklısı İçin Casuslar Kitabı’nda ise, siyasetin görünmeyen yüzünün, casusluk dünyasının olağanüstü portrelerini, inanılmaz öyküleriyle okura sunuyor.

Bu kitapta, CIA ve KGB adına casusluk yapan Türkleri; yaratılmasına ilham verdiği James Bond’u fersah fersah geride bırakan hikâyesiyle Duşko Popov’u; CIA’in Sovyetleri yıkmak için öne sürdüğü Özbek Türk’ü Ruzi Nazar’ın karşısında, Sovyet istihbaratı KGB’nin Ortadoğu operasyonlarına yön veren casus şefi Azeri Türk’ü Haydar Aliyev’i; Doğu Alman gizli servisinin, Batı’ya karşı geliştirdiği, şeytanın bile aklına gelmeyecek Romeo Kumpası’nı… Türkiye’nin ve dünyanın kaderini değiştiren olayların perde arkasını, gizli dosyalar öğrenmek mümkün.

Meraklısı İçin Casuslar Kitabı, bazıları ilk kez gün yüzüne çıkacak bilgilerle, okurlarını soluk soluğa bir maceranın içine davet ediyor. Yine macera romanı tadında, yine bir solukta okunacak tempoda.

Yazar Hakkında:

Murat Yetkin 1959 Gaziantep doğumlu. ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü mezunu. Gazeteciliğe 1981 yılında Bülent Ecevit’in askeri yönetim altında çıkardığı Arayış dergisinde başladı. Aralarında BBC World Service, Deutsche Welle, AFP, Turkish Daily News, Kanal D, NTV, Sabah ve Radikal’in bulunduğu yayın

organlarında muhabirlik, editörlük ve haber yöneticiliği yaptı. Mayıs 2011’den bu yana genel yayın yönetmenliğini yaptığı Hürriyet Daily News’tan 2018 itibariyle ayrıldı. Yetkin’in Ateş Hattında Aktif PolitikaOrta Doğu, Kafkaslar, Balkanlar Üçgeninde Türkiye; Avrupa Birliği Bekleme Odasında Türkiye; Tezkere–Irak Krizinin Gerçek Öyküsü; Kürt Kapanı– Şam’dan İmralı’ya Öcalan, Meraklısı İçin Entrikalar Kitabı adlı kitapları bulunmaktadır.

edebiyathaber.net (3 Aralık 2018)

Yorum yapın