Murat Murathanoğlu’ndan basketbol dünyasının perde arkası

Eylül 20, 2019

Murat Murathanoğlu’ndan basketbol dünyasının perde arkası

Murat Murathanoğlu’nun “Salondaki En Kötü Koltuk” adlı kitabı Mundi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“İyi akşamlar sevgili basketbolseverler…”

Türkiye’de basketbolun üç kuşağına tanıklık eden, sahalardaki heyecanı unutulmaz sesiyle

ekranlara taşıyan Murat Murathanoğlu’nun kaleminden Chicago’da başlayan ve İsmet

Badem’den Aydan Siyavuş’a, Mehmet Okur’dan Furkan Korkmaz’a basketbolun en önemli isimleriyle birlikte ilerleyen hayat hikâyesi.

Salondaki En Kötü Koltuk yıllardır Türk basketbolunun en güzel öykülerini anlatan, kimi oyuncuların üzerine yıldız tozu serperken, kimilerini kendine özgü telaffuzuyla sokaktaki çocukların sevgilisi haline getiren Murat Murathanoğlu’nun özyaşamöyküsü.

Herkes Murat Murathanoğlu’nun yıllardır maçları salondaki en güzel koltuktan izlediğini zannediyor. Oysa birçok salonda yorumcuya tahsis edilen anlatım alanı, pozisyonlara hâkim olmalarına izin vermez. Sayfaları çevirdikçe bu yargı da yavaş yavaş çözülüyor, Türk basketbol ve medyasının perdesi aralanıyor.

“Murat’ın çevresindeki insanlara yaydığı basketbol titreşimlerini görmek, tanışmamızdan yirmi yıl sonra bile beni büyülemeye devam ediyor.”

Maurizio Gherardini

“Basketbolumuzun son otuz yılına damga vuran en özel spiker ve yorumculardan birinin yaşadıklarını merak ve bazen de hayretle okuyacaksınız.”

Harun Erdenay

“Bu olağanüstü sporun Türkiye’deki ilk büyük adımlarına onunla birlikte ilham vermiş olduğum için gururluyum.”

Petar Naumoski

“Her zaman bir profesyonellik timsali olarak gördüğüm Murat’ın hayat hikâyesini mutlaka okumalısınız.”

Kostas Sloukas

“Kendini spora adamış, şartlar ne olursa olsun özverisini kaybetmeden basketbol için çalışmaya devam etmiş Murat Abi’nin özel hikâyesi.”

Furkan Korkmaz

MURAT MURATHANOĞLU, 1958’de İstanbul’da doğdu. 1980’de Illinois Üniversitesi (Champaign-Urbana) İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Cahit ve Berin Murathanoğlu’nun büyük oğlu, Sinan’ın ağabeyi, Kıvanç’ın eşi, Mert ve Mısra’nın babasıdır. 26 yaşından itibaren hayatını, önce Eczacıbaşı ve Fenerbahçe’de teknik menajer olarak girdiği Türk basketboluna adadı; spiker, yorumcu, muhabir, köşe yazarı, genel yayın yönetmeni, program yapımcısı, sunucu, danışman olarak çalıştı. TBF medya bölümünü kurdu, Avrupa ve Dünya Şampiyonası Organizasyon Komitesi üyeliği, kulüp başkanlığı yaptı.

edebiyathaber.net (20 Eylül 2019)

Yorum yapın