Murat Atabarut: “Henüz yazar değilim”

Aralık 26, 2013

Murat Atabarut: “Henüz yazar değilim”

kitap_haftasi_atabarutMurat Atabarut, İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi tarafından düzenlenen 17. Kitap Haftası ve Okuma Günleri çerçevesinde öğrencilerle buluştu!

İlk romanı Kış Masalları’nın yazım hikâyesini öğrencilere anlatan Atabarut, “Romanı yazmanın zamanı yoktur, ama bir olgunluk gerekti belki de ve ben de hayat boyu iyi bir gözlemci olmamın da verdiği etki ile kalemi elime aldım” dedi. Ve genç okuyuculardan beğeni almanın kendisi için ayrıca gurur verici olduğunu belirtti.

Kış Masalları’ndaki her karakterde kendisinden bir iz olduğunu dahası her karakterin de kendisinde bir izi olduğu vurgulayan Atabarut bir öğrencinin kitabın dizi olmasını ister miydiniz sorusu üzerine “Dizi olsa sıkılırdım; çünkü diziler bitmek bilmiyor. Aşk-ı Memnu’nun, Yaprak Dökümü’nün bu şekilde dizi olmasını yazarları bilse dirilirlerdi. Ama sinema filmi olmasını isterim.” dedi.

Murat Atabarut, bir öğrencinin “Kış Masalları hem roman hem de masal unsurları taşıyor. Yazarken teknik açıdan sorun yaşadınız mı?” sorusu üzerine ise teknik olarak bu farkı bilen bir “yazar” olmadığını esprili bir dille belirttikten sonra kendisine yazar denilence gurur duysa da edebiyatçıların yanında yazar olduğunu söylemeye çekindiğini, henüz yazar olmadığını vurguladı. Ve “Aslında her roman bir masalın devamı gibidir, hayatımız da öyle. Yukarıdan hayatımıza bakabilsek aslında masal gibidir her şey.” dedi.

Etkinlik Murat Atabarut’a “Teşekkür Plaketi” takdim edilmesinin ardından imza programıyla son buldu.

edebiyathaber.net (26 Aralık 2013)

Yorum yapın