Münir Göle’den “Çıkış Yolları”

Şubat 11, 2016

Münir Göle’den “Çıkış Yolları”

cikis yollariMünir Göle’nin yeni öykü kitabı “Çıkış Yolları”, Can Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Kendisi için geldiklerini biliyordu. Sokaktan, şimdilik uzak bir yerden bir uğultu geliyordu kulaklarına. Kalabalığın uğultusu, kalabalığın gürültüsü. Onun için geliyorlardı, dikkatle dinleyince yaklaştıklarını işitebiliyordu. Yaklaşıyorlardı. Onu linç etmeye geliyorlardı. Zamanı dolmuştu, orta yaşına kadar umarsızca çalışmasının sonu buydu işte. İdeallerinin peşi sıra gitmişti, inandıklarından ödün vermemişti. Sonu böyle olacaktı işte.”

Münir Göle’nin kısa anlatılardan oluşan yeni kitabı Çıkış Yolları, keskin bir düş gücünün ürünü. İnsan, dünyadan kurtulmanın yolunu arar mı? Buna geleneksel anlayışla “intihar” dememeyi göze alabileceksek eğer, pekâlâ arar, arayacaktır. Üstelik, dertlerimiz çeşit çeşit, mizacımız da başka başka olduğuna göre, her birimiz elbette kendimize özgü çıkış yollarının peşine düşeceğiz.

Çıkış Yolları’nı esinleyen, insanlık tarihinin unutulmaz intiharları elbette. Münir Göle ana hatlarını hatırlayacağınız kimi vakaları öyküleştiriyor, buna kendi kaçış tasarılarını da ekleyince, başlı başına bir keşmekeş olan bu dünyayı en kısa yoldan, zaman kaybetmeden nasıl yalnız bırakabiliriz, bunun için yazınsal, mizahi bir kılavuz hazırlamış oluyor.

Bir öykü kitabı olarak da okuyabilirsiniz Çıkış Yolları’nı, zamanımızın sıkıntı verici sosyal düzenine yöneltilmiş bir hiciv metni olarak da.

Münir Göle

Yansılar Kitabı, Uzak Bir gölge, sarı Zarf, Surat Buruşturmalık 52 Metin, Kaçamamak, Fısıltılar, Mnemosyne (fotoğraf) kitaplarının yazarıdır.

edebiyathaber.net (11 Şubat 2016)

Yorum yapın