“Mülteci LGBTİ’ler” yayımlandı

Haziran 24, 2016

“Mülteci LGBTİ’ler” yayımlandı

mülteciHem mülteci, hem de LGBTİ oldukları için iki kez ayrımcılığa uğrayan mülteci LGBTİ’lerle yapılan röportajlar sonucunda ortaya çıkan ve bir Hêvî LGBTİ projesi olan “Mülteci LGBTİ’ler”, 22 Haziran’da Şişli Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen lansmanda LGBTİ’lerle buluştu.

Yıllardır süregelen savaşla birlikte doğdukları, büyüdükleri toprakları terk etmek zorunda kalan mülteci LGBTİ’ler; savaşı, savaşta LGBTİ olmayı ve savaşla birlikte “ilk gözden çıkarılacak olanlar” olmayı anlattı. Sığınmacı ve mülteci LGBTİ’ler hali hazırda yeterince güç olan mücadelelerini ve savaşla birlikte ölüm kalım meselesi haline gelen Ortadoğu coğrafyasında LGBTİ’yi olmayı, güncel politik ortamla beraber tepetaklak olan hayatlarını anlattı ve bunlar kayda geçirildi.

Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere 3 dilde hazırlanan Mülteci LGBTİ’ler kitabı Onur Haftası boyunca Hêvî LGBTİ Derneği’nden ücretsiz bir şekilde temin edilebileceği gibi sonrasında da dernekle iletişim kurularak kitaba ulaşılabilir.

Dernek web sitesi: http://hevilgbti.org/

Twitter: https://twitter.com/HeviLgbt

Facebook: https://www.facebook.com/HeviLgbtiDernegi/

Adres: Kamer Hatun Mahallesi Hamalbaşı Caddesi, Üstündağ İş Merkezi No:14/139 Beyoğlu/İstanbul

Tel:0212 293 50 85, 0 506 358 33 45

edebiyathaber.net (24 Haziran 2016)

Yorum yapın