Müğe İplikçi’nin ‘Kafdağı’ adlı romanı İngilizcede!

Mayıs 7, 2014

Müğe İplikçi’nin ‘Kafdağı’ adlı romanı İngilizcede!

kafdağı.ingilizce kpk.Müge İplikçi’nin  Everest Yayınları arasından çıkan Kafdağı adını taşıyan kitabı Londra’da  Milet Yayınevi tarafından İngilizce’ye çevrilerek okuyucuya ulaştırılıyor.

Çağdaş edebiyatımızın özgün kalemlerinden biri olan Müge İplikçi, son romanı Kafdağı’nda iki kadının keşisen yaşamı üzerine odaklanıyor. Zahide Sohni Mühür ve Gazeteci Emel’i okurken teröre karşı savaş fikriyle gerçekleştirilen uygulamaların bir yaşamı nasıl yok ettiğine şahit olunuyor.

Zahide, “terörist damgası” yediği uzun yolculuğunda, “teslimat programı” gibi insanlık dışı bir uygulamaya dâhil ediliyor. Bu programda yalnızca onurunu değil; başta evlatları olmak üzere sevdiklerini, anılarını ve nihayet kimliğini kaybediyor. Bu arada yaşamının kısa bir bölümünü paylaşmış olduğu Türk gazeteci Emel’le aralarındaki ortak yanlar şaşırtıcı olduğu kadar okuru dehşete de düşürüyor.

Kitapta, Zahide’nin şimdiki zaman ile olan hesaplaşmasındaki çaresizliğine tanık olunuyor ve beynin insana oynadığı oyunların işkence altında nasıl bir renge büründüğünü sergileniyor.

Kitaptan

“Çocukları içeriyi saran bir doğalgaz sisiyle ölmekteydiler. Katilleriydi Zahide. Kendi içinde taşıyamayacağı bir yüktü bu. Onların Azrail melekleriydi, kapılarını tez elden cennete açan. Ama işin aslı dağlara sıkıştırılmış bir taş gibiydi o sıra. Kendi çocuklarını ölümle yüzleştiren bir ana değil de dağlarda unutulmuş bir taş.”

edebiyathaber.net (7 Mayıs 2014)

Yorum yapın