Müge İplikçi ile Derin Okuma ve Kurgu Atölyesi 3-4 Kasım’da

Eylül 30, 2018

Müge İplikçi ile Derin Okuma ve Kurgu Atölyesi 3-4 Kasım’da

Müge İplikçi ile Derin Okuma ve Kurgu Atölyesi, 3-4 Kasım’da Nâzım Hikmet Kültürevinde (Nilüfer/Bursa) ücretsiz olarak düzenleniyor.

Yılın Yazarı Sevgi Soysal etkinlikleri kapsamında, Nilüfer Kütüphaneleri tarafından düzenlenen “Derin Okuma ve Kurgu Atölyesi”nde Sevgi Soysal’ın ilk kitabı Tutkulu Perçem’den yola çıkılıyor. Müge İplikçi’nin yürüteceği atölyede Soysal’ın bütün eserleri derinlemesine inceleniyor. Yazı çalışmalarıyla zenginleştirilecek atölyeye katılanlar, eğitim sonunda yazarın tamamlayamadığı Hoş Geldin Ölüm romanına alternatif sonlar yazmayı deniyor.

Müge İplikçi, İstanbul’da doğdu. Kadıköy Anadolu Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Kadın Sorunları ve Araştırma Bölümü ile The Ohio State University’deki yüksek lisans derecelerinin ardından öğretmenlik yaptı. Perende, Columbus’un Kadınları, Arkası Yarın, Transit Yolcular, Kısa Ömürlü Açelyalar, Tezcanlı Hayalet Avcıları ve Çok Özel İsimler Sözlüğü  adlı yedi öykü kitabı var. Ardından beş  romanı yayımlandı: Kül ve Yel, Cemre,  Kafdağı, Civan ve Babamın Ardından. Yıkık Kentli Kadınlar ve Cımbızın Çektikleri (Ümran Kartal ile birlikte) adlı inceleme kitapları da bulunan Müge İplikçi, 1996’da Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü ve 1997’de Haldun Taner Öykü Ödülü üçüncülüğünü kazandı. Yazdığı ilk gençlik romanı olan Yalancı Şahit ÇGYD (Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği) tarafından Yılın En İyi Gençlik Romanı Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü. Yazar, bunun ardından bir diğer gençlik romanı olan Saklambaç’ı yazdı. İplikçi’nin dört çocuk kitabı daha var: Uçan Salı, Acayip Bir Deniz Yolculuğu, Kömür Karası Çocuk ve Dondurmam Tılsım. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi çerçevesinde çıkan Koşuyolu, Dünyalar Kadar adlı otobiyografik kitabında ise kendi çocukluğunun izini sürdü. Gezi direnişine katıldığı gençlerle Biz Orada Mutluyduk adlı bir de röportaj kitabı var.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’ndeki yarı zamanlı öğretmenliğini ve Vatan gazetesindeki köşe yazarlığını sürdüren İplikçi’nin eserleri başta İngilizce ve Arapça olmak üzere birçok dile çevrildi. Yazar, aynı zamanda Medyascope.tv’de “Zeytin Dalı” adlı programı hazırlayıp sunuyor.

*Atölyeye katılım ücretsiz. Katılım için rezervasyon gerekmekte. Bilgi için: 0224 413 2737

edebiyathaber.net (30 Ekim 2018)

Yorum yapın