Momo severler için “Zaman Hırsızı”

Haziran 8, 2018

Momo severler için “Zaman Hırsızı”

David Lozano’nun “Zaman Hırsızı” adlı romanı, 10 ve üzeri yaş grubu için Mahir Ünsal Eriş çevirisiyle Doğan Egmont tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Ben bir avcıyım, bir zaman korsanı. Doğum günümü geri almak için kullanacağım mutlu dakikalar uçup giderken top oynamakla vakit kaybedemem.” EDU

10 yaşında sıradan bir çocuk olan EDU’nun yaşamı, 6 Ekim tarihinin takvimlerden silinmesiyle bir anda değişir. Sonsuza dek 10 yaşına hapsolan EDU, doğum gününü geri almak için bir maceraya atılır.

Soluğu Yasak Şeyler Dükkanı’nda alan EDU, satıcıdan aldığı Zaman Emici ile çalarak mutlu anılar biriktiren bir zaman avcısına dönüşür.

Fakat başlangıçta heyecanlı bir oyun gibi gelen bu durum, bir süre sonra nelerin değerli olup olmadığına karar vermek zorunda kalacağı bir keşfin de habercisidir.

İspanyol yazar David Lozano’nun kaleminden çıkan Zaman Hırsızı arkadaşlık, mutluluk, zamana dair evrensel ve özgün bir başyapıt.

Sadece çocuklar için değil, büyümek istemeyen yetişkinler için de eğlenceli ve ilham verici olan kitap, 10 yaşında bir çocuğun gözünden zaman kavramını ve zaman kavramının değerini sorguluyor.

edebiyathaber.net (8 Haziran 2018)

Yorum yapın