“Modern Mayr Beslenme Yöntemiyle Sindirim Sanatı” yayımlandı

Eylül 26, 2019

“Modern Mayr Beslenme Yöntemiyle Sindirim Sanatı” yayımlandı

Dr. Hasan İnsel’in yazdığı “Modern Mayr Beslenme Yöntemiyle Sindirim Sanatı” Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kronik hastalıklardan korunmanın, onlara yakalandıktan sonra iyileştirmeye çalışmaktan çok daha değerli olduğunu gösteren bütüncül tıp anlayışından hareketle hazırlanan Modern Mayr Metodu bugün etkili, kolay ve hızlı sonuç veren bir kilo verme yöntemi olmanın yanı sıra sağlığını korumak isteyen herkesin öğrenebileceği/uygulayabileceği bir yaşam tarzı değişikliği.

Modern F. X. Mayr Hekimliği Uzmanı, Uluslararası Mayr Hekimleri Derneği (International Society of Mayr Physicians) üyesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan İnsel’in Mayr Metodu’nu hayatımıza uygulamanın yollarını anlattığı Modern Mayr Beslenme Yöntemiyle Sindirim Sanatı adlı kitabı Destek Yayınları’ndan çıktı.

Kişiye özgü detoks, yeme tarzı ve diyet, bütüncül bir program çerçevesinde beden, zihin ve ruh açısından da bir iyilik halinin anahtarı olan Mayr Kürünün uygulamasının anlatıldığı ve Prof. Dr. Mehmet Öz’ün de önerdiği kitabın önsözünü Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı.

“Bağırsaklarımızda, vücudumuzdaki hücre sayısından 10 kat fazla bakteri vardır ve Dr. Hasan İnsel bize bu orduyu sağlığımızı iyileştirmek için nasıl kullanacağımızı anlatıyor.”

Profesör Dr. Mehmet Öz

Columbia Üniversitesi

Arka Kapak Yazısı:

“Medeniyetin sebep olduğu bütün hastalıklardan korunmak ve tedavi etmek için bütüncül ve rahat uygulanan bir yöntem F. X. Mayr Hekimliği…

F. X. Mayr Terapisi’nin başlıca etkileri sindirim sisteminin yenilenmesi, metabolizmanın dengelenmesi, vücudun duruş biçiminin düzeltilmesi, enflamasyonun azaltılması, insülin düzeylerinin düşürülmesi, hücresel otofajinin desteklenmesi ve genlerin onarım potansiyelinin artırılmasına yöneliktir.

Böylece daha çok enerji, daha az hastalık, daha az ağrı, ideal vücut ağırlığı, daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşam kolayca mümkün hale gelir.

Dr. Hasan İnsel’in Türk okurları için bu değerli kitabı yazmasından çok mutlu oldum. Eminim ki bu kitap okuyan herkesi hayatın keyifli yanlarından uzak kalmadan, daha sağlıklı bir yaşam tarzına teşvik edecektir.”

Dr. Alex Witasek, Uluslararası Mayr Hekimleri Derneği Başkanı

Yazar Hakkında: 

İstanbul’da doğan Dr. Hasan İnsel, Nişantaşı İngiliz Erkek Lisesi’ni (EHSB) bitirdikten sonra, doktorluk eğitimini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır. Mezuniyet sonrası Almanya’da İç Hastalıkları ihtisasını tamamlamış; uzman olduktan sonra yine Almanya Düsseldorf ’ta sağlıklı yaşam, check-up ve önleyici tıp konularında çalışmıştır.

Türkiye’ye döndüğünde İç Hastalıkları Hekimliği yanında, Almanya’daki çalışmalarının devamı olarak o zamanlar için çok yeni kavramlar olan sağlıklı yaşam, check-up ve preventif tıp konularında yoğunlaşmıştır. İstanbul Nişantaşı’nda kurucu ortağı olduğu “İntermed Sağlık Kontrol Merkezi”ni açıp, Türkiye’de ilk defa bir çatı altında geniş kapsamlı teşhis ve check-up hizmetini başlatmıştır.

Dr. İnsel sağlıklı yaşam çalışmalarına yurtdışında da devam etmektedir. Merkezi Viyana’da olan ESAAM Avrupa Önleyici, Rejeneratif ve Antiaging Tıp Derneği’nin kurucu yönetim kurulu üyesi olan Dr. Hasan İnsel, WAAAM-World Academy of Anti Aging Medicine’in de Akademik Kurul üyesidir.

Columbia Cornell Üniversitesi New York Presbyterian Hastanesi’nin on bir yıl Uluslararası Bölüm Senior Danışmanlığı’nı yapmıştır.

Uzun yıllar Milliyet gazetesi “Cadde” ekinde “Saatleri Durduralım” isimli köşesinde sağlıklı yaşam ve önleyici tıp konularını işlemiş, HTV’de “Vip and Fit” programını hazırlayıp sunmuştur.

Dr. Hasan İnsel, Avusturya’da sağlıklı sindirim ile ilgili F.X. Mayr eğitimini bitirerek, Avusturya Tabip Odası onaylı Modern F.X.Mayr Hekimliği Uzmanı olmuştur. Uluslararası Mayr Hekimleri Derneği (International Society of Mayr Physicians) üyesidir.

Halen kurucusu olduğu İntermed’in Onursal Başkanı olan Dr. Hasan İnsel, İntermed’de “Modern Mayr Beslenme Yöntemi” programı uygulamakta ve “Sağlıklı Sindirim ile Genç Kalma ve Sağlıklı Yaşam” konularında eğitimler vermektedir.

edebiyathaber.net (26 Eylül 2019)

Yorum yapın