Moda Sahnesi, Ağaçların Kokusu oyununun prömiyerine hazırlanıyor

Ocak 25, 2019

Moda Sahnesi, Ağaçların Kokusu oyununun prömiyerine hazırlanıyor

2013 senesinde kolektif bir bilinçle kurulan Moda Sahnesi, 20 sene sonra doğduğu şehre geri dönen bir kadının hikâyesini konu edinen yeni oyunu Ağaçların Kokusu’nun prömiyerine hazırlanıyor. Koffi Kwahule’un kaleme aldığı oyunun yönetmenliğini Kemal Aydoğan üstlenirken oyuncu kadrosunda Timur Acar, Ezgi Coşkun, Ebru Saçar ve Gurur Çiçekoğlu yer alıyor. Oyunun prömiyeri 31 Ocak 2019 akşamı 20.30’da, Moda Sahnesi Büyük Salon’da gerçekleştirilecek.Oyun, duyurulan programa göre 1, 2 ve 3 Şubat tarihlerinde de aynı salonda sahnelenecek. 2 Şubat’ta matine ve suare olmak üzere iki temsil yapacak.

Moda Sahnesi, Koffi Kwahule’un Bira Fabrikası oyununu 2015, Arıza / Blue-s Cat oyununu ise 2018 yılından bu yana sahnelemeye devam ediyor. Her iki oyunla birlikte Ağaçların Kokusu’nun çevirisi de Ezgi Coşkun’a ait. Bira Fabrikası ve Arıza / Blue-s Cat çevirileri daha önce İmge Kitabevi Yayınları tarafından kitaplaştırılmıştı.

Moda Sahnesi ve Fransız Kültür Merkezi, geçtiğimiz ekim ayında düzenledikleri bir dizi etkinlikleKoffi Kwahule’u İstanbul’da ağırlamış, oyunları için özel gösterimler, okumalar ve söyleşiler tertip etmişti. Ağaçların Kokusu oyununun da okuma tiyatrosu bu etkinlikler kapsamında sahnelenmişti.

Moda Sahnesi ekibi, oyunlara hazırlanma süreçlerinde tuttuğu günlükleri internet sitesi vasıtasıyla izleyicileriyle paylaşıyor. Oyunu anlamlandırmaya yardımcı olacak okuma ve izleme önerilerinin yapıldığı,oyuna dair yönetmeninden oyuncusuna, sahne tasarımcısından asistanına kadar tüm ekibin sohbetlerinin yer aldığı notlara Ağaçların Kokusu oyunu için bu adresten ulaşabilmek mümkün. Notlar provaların son gününe dek paylaşılmaya devam ediyor.

Oyun Künyesi
Yazan:
Koffi Kwahule
Çeviren: Ezgi Coşkun
Yöneten: Kemal Aydoğan
Sahne tasarımı: Bengi Günay
Işık tasarımı: İrfan Varlı
Video tasarımı: Deniz Girginel
Kondisyoner: Yeşim Coşkun
Afiş tasarımı: Songül Karakoç
Asistanlar: Sinem Kurt, Kadir Toran, Bülent Gültekin, Atakan Büyükbaş
Oynayanlar: Timur Acar, Ezgi Coşkun, Ebru Saçar, Gurur Çiçekoğlu

edebiyathaber.net (25 Ocak 2019)

Yorum yapın