Moda geçer, stil kalır, tıpkı gerçek aşk gibi

Aralık 12, 2018

Moda geçer, stil kalır, tıpkı gerçek aşk gibi

Tuğba Kuzdere’nin “Sen Sus Stilin Konuşsun” adlı kitabı DEX Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Stil sahibi olmak kim olduğunu, ne söylemek istediğini bilmek ve gerisini umursamamaktır.”                                      

Orson Welles

Sen Sus Stilin Konuşsun, şimdiye dek moda alanında yaptığı başarılı işlerden aşina olduğumuz isim Tuğba Kuzdere’nin ilk kitabı. Aynı zamanda da komik bir aşk romanı fonunda, her yaştan her tipten kadının yararlanabileceği kusursuz bir moda ve stil rehberi. Henüz 20’lerinde olan Alara İtalya’da moda eğitimi almış ama işler pek yolunda gitmeyince İstanbul’a dönmek zorunda kalmıştır. Tam ne yapacağını bilmediği bu dönemde sosyetenin gözdelerinden Nahide ile tanışması – ya da çarpışması – ile her şey bir anda değişir.

Moda dergilerinin “rüküş balina”sı Nahide ile tanışmak Alara’nın kariyer çizgisinde yepyeni bir satır aralığıdır. Kısa bir görüşmenin ardından kendini Nahide’nin stil danışmanı olarak bulan Alara, gardırop detoksundan, kişisel stilini keşfetmeye, yüzüne göre saç modelini değiştirmekten, bedenine göre en doğru giysi kesimini bulmaya ve makyaj tüyolarına kadar kimi zaman neşeli kimi zaman badireli bir değişim sürecinin öncüsü olur. Hatta Nahide’yi düştüğü “moda çukuru”ndan çıkarmak için canını dişine takar demek abartı olmaz. E tabi hikayenin olmazsa olması aşkı da atlamamak gerek… Çünkü insanın ne zaman, nerede ve nasıl karşısına çıkacağı asla belli olmayan aşk hep en kaotik zamanları seçer.

YAZAR BİYOGRAFİ

1983 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım bölümünden mezun. Çeşitli tekstil firmalarında çalıştıktan sonra moda pazarlama yönetimi yüksek lisansı için İtalya’nın Milano şehrine taşındı. Milano’da okul hayatı devam ederken dünyanın ileri gelen markalarında farklı pozisyonlarda görev aldı. İstanbul’a döndükten sonra ilk önce Türk moda tasarımcılarını destekleyen bir projede aktif olarak yer aldı. Daha sonra moda danışmanlık ajansı Lamodaist’i kurdu. En büyük hayali olan kendi markası TukuTukum’u ise 2014 yılında kurdu ve 2016 yılında Arya Kadın Platformu’ndan yatırım aldı. Hâlâ TukuTukum’un kreatif direktörü olarak çalışmakta ve stylist olarak kariyerine devam etmektedir.

edebiyathaber.net (12 Aralık 2018)

Yorum yapın