Mizahımızın “Huysuz İhtiyar”ı Oğuz Aral anılıyor

Nisan 3, 2013

Mizahımızın “Huysuz İhtiyar”ı Oğuz Aral anılıyor

“Ustalara Saygı” 8 Nisan’da; yarattığı tiplemeler, yazdığı yazılar ve yönettiği dergilerle ömrünü güldürmeye adayan Oğuz Aral için gerçekleştirilecek.

Beşiktaş Belediyesi’nin sekiz sezondur düzenlediği “Ustalara Saygı” toplantıları, bu kez mizahımızın unutulmaz isimlerinden Oğuz Aral için gerçekleştirilecek. “Avanak Avni”nin yaratıcısı, Gırgır mizah dergisinin kurucusu, basınımızın “Huysuz İhtiyar”ı Oğuz Aral için düzenlenecek etkinlik, saat 20.00’den itibaren Akatlar Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.

Faruk Şüyün tarafından hazırlanan gecede; yarattığı tiplemeler ve çıkardığı dergilerle bir dönem mizahımıza yön vermenin yanı sıra yetiştirdiği karikatüristler aracılığıyla bugünün ve yarının okuruyla buluşmayı sürdüren Oğuz Aral’ı dostları ve öğrencileri anacak. Döneminde Gırgır’ın tirajını 500 binin üstüne çıkarak dünyanın en çok satan üçüncü mizah dergisi haline getiren Oğuz Aral ustayı; Ayşe Aral, Ayşe Erbulak, Cihan Demirci, Doğan Hızlan, Ergun Gündüz, Galip Tekin, Gülay Batur, Halit Kıvanç, Kadriye Kenter, Mehmet Çağçağ, Meral Onat, Metin Üstündağ, Mevhibe Turay, Müjdat Gezen, Raşit Yakalı, Rıza Külegeç, Serhat Gürpınar, Tufan Türenç, Tuncay Akgün, Turhan Günay ve Vedat Özdemiroğlu seyircilere daha yakından tanıtacak.

Karikatürleri kadar “Huysuz İhtiyar” başlıklı yazıları, pandomim ve tiyatro çalışmalarıyla da bilinen Oğuz Aral için hazırlanacak “Ustalara Saygı” gecesinde Yavuz Top, ustanın sevdiği türküleri sazıyla, Ceren Gündoğdu ise piyanoyla yorumlayacak. Çizgi film çalışmaları da bulunan Aral’ın gecesinde ustanın yaşamından kareler de gösterilecek.

“Ustalara Saygı” toplantıları, 29 Nisan’da Uğur Dündar gecesiyle devam edecek.

Bilgi için:

Faruk Şüyün: 0533 468 30 63 / Akatlar Kültür Merkezi: 0 212 351 93 82

Adres: Akmerkez’in Etiler’e giden kapısının karşısındaki Zeytinoğlu Caddesi üzerinde.

edebiyathaber.net (3 Nisan 2013)

Yorum yapın