Mizah ustası İstiklal Akarsu’dan bizi anlatan öyküler

Temmuz 4, 2018

Mizah ustası İstiklal Akarsu’dan bizi anlatan öyküler

İstiklal Akarsu’nun yeni kitabı Kısmet Bu İşler DEX etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Sosyal medyamızın mahcup yazarı, mizah edebiyatımızın delişmen ustası, gündelik hayatımızın detaycı filozofu, mahallemizin neşeli delikanlısı İstiklal Akarsu’dan gönül telinizi titretirken güldüren öyküler…

İstiklal Akarsu bir twitter fenomeniydi, paylaşımlarındaki derin gözlem ve incelikli mizah herkesin gönlünü fethetmişti. Ama sonrasında yazdığı kitaplarla gerçek bir mizah ustası olduğunu kanıtladı.

Akarsu, beşinci kitabı Kısmet Bu İşler’de bizi yaşamının en komik anlarına götürüyor. Ağustos Böceği öyküsünde 15 yaşındaki bir gencin Burgazada’da uzun yaz günlerini nasıl şenledirdiğini okuyoruz. Çekirdek’te üniversitenin bitişiyle askere gidiş arasında erkeklerin “mal gibi kaldıkları” dönemde kız tavlama kitabını yeniden yazıyor İstiklal ve kankaları. Piknik öyküsünde ise, apartman yöneticisinin para götürme amacıyla tüm apartman sakinlerini nasıl korkunç bir pikniğe sürükledikleriye tanık oluyoruz. Esenler’de İstiklal’in kaybolan anneannesini arıyor; Yeşilvadi’de rakı muhabbetine doyuyoruz. Ve en sonunda İstiklal sevdiceğine kavuşuyor; tabii ki Salon’a kabul edildikten sonra.

YAZAR BİYOGRAFİ: 

1976 yılında, o dönem İstanbul’da ve herkes gibi Zeynep Kamil Hastanesi’nde doğdu. Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü’nü neden bitirdiğini kendisi ve ailesi dahil hiç kimse anlamadı. 2009 yılında hikayelerin paylaşmak için blog açtı. 2012 yılında ilk kitabını yayınladı. Canı sıkılınca tweet atıyor.

edebiyathaber.net (4 Temmuz 2018)

Yorum yapın