Mizah kültür dergisi Tezgâh’ın Şubat sayısı Léon kapağıyla raflarda

Şubat 1, 2018

Mizah kültür dergisi Tezgâh’ın Şubat sayısı Léon kapağıyla raflarda

Ocak 2018’de yayın hayatına başlayan mizah kültür dergisi Tezgâh Şubat sayısıyla raflarda yerini alırken bu sayısında okurlarına Léon ve Aysel Gürel posterleriyle Stefan Zweig kitap ayracı ve okurların kitap okurken dinlemeyi sevdiği şarkıların listesini yazabileceği kaset şeklinde bir ayraç da hediye ediyor.

Yazar kadrosunda Atilla Atalay, Sunay Akın, Sezgin Kaymaz, Müfit Can Saçıntı, Giovanni Scognamillo, Yılmaz Vural, Sadi Celil Cengiz, Nurdoğan Rigel ve Feridun Andaç gibi isimlerin yer aldığı derginin ikinci sayısı Hollywood’un kült yapımlarından Léon’un üç karakterine hayat veren Gary Oldman, Jean Reno ve Nathalie Portman ile okurlarına merhaba diyor. İletişim profesörü Nurdoğan Rigel derginin kapak konusu olan Leon: filminden yola çıkarak “Ekran Kahramanları” adlı bir yazı kaleme aldı ve Avrupa, Amerika ve Türkiye’de üzerinden kahraman veya anti kahraman karakterlerini karşılaştırdı. Derginin yazarlarından Umut Yiğit ise ideal tanımların çatışmasını ve bu çatışma üzerinden Nathalie Portman’ın canlandırdığı Mathilda karakterinin adalet arayışını tartıştı. 

Ercan Kesal, Nathalie Portman’ı anlatıyor…

Çukur dizisinin İdris Baba’sı yazar Ercan Kesal Üç Maymun filmi sonrasında katıldıkları Cannes film festivalinde Nathalie Portman ile yaşadığı bir anısıyla derginin Şubat sayısında yer alırken, Mandıra Filozofu karakteriyle tanınan senarist Müfit Can Saçıntı da kariyer denemeleri hakkındaki yazısıyla dergi okurlarına merhaba dedi.

Gupse Özay: Benim bir hayalim var, sizin?

Hem senarist, hem yönetmen hem de başrol olarak yer aldığı Deliha 2 filmiyle adından söz ettiren Gupse Özay da Tezgâh Dergi Şubat sayısında yer aldı. Ege Üniversitesi’nde sinema televizyon okuduğu yıllardan Deliha 2’ye kadar geçen süreçte hakkında bilinmeyenleri dergiye anlatan ünlü oyuncu ayrıca filmdeki karakteri Zeliha’nın ağzından kariyer önerilerini de okurlarla paylaştı.

Senaryo Mutfağı’nın Şefi: Selçuk Aydemir

Gişe rekorları kıran Düğün Dernek, Çalgı Çengi gibi sinema filmlerini ve Kardeş Payı ve İşler Güçler gibi sevilen dizileri kaleme alan ve yönetmeliğini yapan Selçuk Aydemir Tezgâh’ta Senaryo Mutfağı’nın bu ayki şefi oldu ve senarist adayları için deneyimlerini paylaştı. 2016 yılında kaybettiğimiz ünlü sinema tarihçisi Giovanni Scognamillo’nun vefatından önce yazdığı son yazılardan olan sinema anıları ikinci bölümüyle devam ederken Gadjo Dilo, Transylvania ve Sürgündeklier gibi yapımların yönetmenliğini yapan Tony Gatlif de verdiği röportajla Tezgâh Dergi’nin sorularını yanıtladı.

Tezgâh Dergi’nin ikinci sayısında (Şubat 2018) yer alan isimler:

Sunay Akın, Gupse Özay, Atilla Atalay, Selçuk Aydemir, Sadi Celil Cengiz, Ercan Kesal, Nurdoğan Rigel, Celal Şengör, Yılmaz Vural, Sezgin Kaymaz, Müfit Can Saçıntı, Tony Gatlif, Ünsal Ünlü, Feridun Andaç, Cengiz Özdemir, Funda Acar, Yasemin Şefik, Yener Çevik, Cem İşçiler, Fulsen Türker, Elisa Hezar, Ozan Akyol, Zeynep Türksen, Efe Teksoy, Deniz Poyraz, Barış Özkul, Sinem Keyik, Batıkan Köse, Efe Subaşı, Uygar Kırmızıkan, Yağmur Akpınar, Orhan Bahtiyar, Felat Delibalta, Dinç Onur Aydın, Ahmet Torun, Gizem Yiğit, Halil İbrahim Karasu, Maide Özer, Aykut Şerefoğlu, Okay Uludok, Duygu Temel, Safa Pektaş, Gencer Özdamar, Mehmet Köksal, Arda Büyük, Hüseyin Sandık, Ali Doğan Arslan, Özgür Deniz Kaya, Kemal Can Kayar, Umut Yiğit

edebiyathaber.net (1 Şubat 2018)

Yorum yapın