Mizah kültür dergisi Tezgâh yayın hayatına başladı

Ocak 12, 2018

Mizah kültür dergisi Tezgâh yayın hayatına başladı

Mizah kültür dergisi Tezgâh Ocak sayısıyla yayın hayatına başladı.

Tanıtım bülteninden

Türkiye’nin önde gelen mizah yazarlarını okurlarla buluşturan, kültür sanat ve edebiyat içerikleriyle de okurlarına eğlenceli bir okuma deneyimi vaat eden Tezgâh Dergi’nin ilk sayısı çıktı. 90’ların ünlü dizisi Sıdıka’nın yazarı Atilla Atalay, Hababam Sınıfı ve Bizimkiler gibi kült yapımların senaristi Umur Bugay, usta edebiyatçılar Sunay Akın ve Sezgin Kaymaz’ın yazar kadrosunda yer aldığı dergide İşler Güçler dizisinin baş rol oyuncularından Sadi Celil Cengiz’in yazdığı “Gerilim Filmleri” çizgi hikâye şeklinde hayat buluyor. Ünlü teknik direktör Yılmaz Vural ise anılarını anlattığı köşeyle okurlarla buluşurken İngiliz felsefeci Alain de Botton “Mutsuz Bir Genç Olmanın Önemi” adlı yazısıyla dergide yer alıyor.

Narcos’un anlatmadıklarını Escobar’ın oğlu anlatıyor.

Derginin ilk sayısında seçilen kapak dosyası ise bir hayli farklı. Ocak sayısında Pablo Escobar’ı kapağına taşıyan dergi, ünlü dizi Narcos’ta anlatılmayan birçok bilgiyi Escobar’ın oğlu Juan Pablo Escobar’ın anlatımıyla okurlarına sunuyor. Ayrıca kapak konusu olan “Kötülüğün Cazibesi” hakkında analizler de dergide yer alıyor.

Yazar ve senarist adaylarına özel içerikler

Okay Uludok, Cem İşçiler, Batıkan Köse, Felat Delibalta, Ozan Akyol gibi mizahçıların yanı sıra Murat Uyurkulak ve Hakan Bıçakcı gibi tecrübeli edebiyatçıların da yer aldığı derginin ilk sayısında yazar adaylarına yönelik içeriklere yer veriliyor. “Senaryo Mutfağı” adlı köşede Behzat Ç. Ve 46 Yok Olan dizilerinin senaristi Ercan Mehmet Erdem senarist adaylarına tecrübelerini aktarırken dünyaca ünlü yazar Ursula K. Le Guin de “Yazdıklarınızın Sesi” başlıklı yazısıyla yazar adaylarına tavsiyelerde bulunuyor.

Nostalji severlere yeni yıl hediyesi

Dergi Ocak sayısıyla birlikte okurlarını nostaljik bir takvim hediyesiyle buluşturuyor. 1979 yılının takvim düzeninin 2018 ile aynı olmasından hareketle hazırlanan Zeki Müren’li takvim dergiyle birlikte tüm okurlara armağan ediliyor. Tezgâh Dergi, Türkiye genelinde gazete bayileri, marketler ve kitabevlerinde satışta.

Derginin Ocak sayısında şu isimler yer alıyor:

Juan Pablo Escobar, Sunay Akın, Giovanni Scognamillo, Atilla Atalay, Sezgin Kaymaz, Umur Bugay, Alain de Botton, Yılmaz Vural, Sadettin Teksoy, Neil Gaiman, Allâme, Ercan Mehmet Erdem, Sadi Celil Cengiz, Ursula K. Le Guin, Murat Uyurkulak, Nurdoğan Rigel, Hakan Bıçakcı, Cengiz Özdemir, Orhan Bahtiyar, Yasemin Şefik, Feridun Andaç, Elisa Almina, Emre Mutlu, Cem İşçiler, Funda Acar, Ozan Akyol, Barış Özkul, Felat Delibalta, Okay Uludok, Batıkan Köse, Efe Subaşı, Duygu Temel, Uygar Kırmızıkan, Özgür Deniz Kaya, Mehmet Köksal, Safa Pektaş, Dinç Onur Aydın, Ahmet Torun, Sinem Keyik, Halil İbrahim Karasu, Kemal Can Kayar, Umut Yiğit

edebiyathaber.net (12 Ocak 2018)

Yorum yapın