Mıymıy Teyze son macerasıyla karşınızda

Ocak 25, 2018

Mıymıy Teyze son macerasıyla karşınızda

Aytül Akal‘ın yazdığı, Zeynep Özatalay’ın çizdiği “Mıymıy Teyze” serisinin 5. ve son kitabı Evde Yalnız,  5 yaş ve üzeri okurlar için Uçanbalık Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yansıma sözcüklerle zenginleşen kıpır kıpır öyküsü ve mizahi resimleriyle 5 yaş ve üzeri çocukların sevgisini kazanan Mıymıy Teyze, serinin son kitabında yine çok güldürüyor.

Her kitapta bambaşka bir ruh hali ve macera ile karşımıza çıkan Mıymıy Teyze, yaş ve deneyim gözetmeksizin insanların birbirleriyle dayanışmasının ve yardımlaşmasının önemini vurguluyor.

Evde yalnız olan Mıymıy Teyze için aksiliklerle dolu bir gündür. Musluk bozulur, avize devrilir, sandalye kırılır… Ümidini yitirip yapayalnız olduğunu düşündüğü sırada birden kapısının zili çalar… Gelen kimdir acaba?

Çocukların Mıymıy Teyze’si, şekilden şekile girip kıkır kıkır güldürdüğü bu son macerasında, komşuluk ilişkilerine değinerek, birlikte olunca tüm sorunların üstesinden gelinebileceğini gösteriyor. Yeter ki insanlar istesin…

Tadımlık>>>

Yazar Hakkında

Çılgın, özgür, dinamik, hayalperest… Aytül Akal; hayata, yazmaya, renklere, özgürlüğe delice tutkun bir yazar. Ailesini, arkadaşlarını ve yaşamın sunduğu çeşitliliği çok seviyor. Hayatının ona paha biçilmez bir armağan olduğunun farkında. Yazmak, aşk gibi, nefes almak gibi vazgeçilmezi… Zamansa, önünde saygıyla eğildiği…

Mıymıy Teyze karakterine, her an, her durumda hayatında yakınacak bir şeyler bulabilen yazarın annesi ilham olmuş. Akal, diziyi sürdürürken, öykülerde kendinden de izler bulup çok gülmüş.

Çizer Hakkında

Zeynep Özatalay, İstanbul’un Kanlıca semtinde doğdu. Okula başlayınca derslerinde hiç boş durmadı, matematik ve coğrafya öğretmenlerinin çok güzel karikatürlerini çizdiği için apar topar mezun edildi. O tarihten beri gördüğü her şeyi çiziyor ve çocuk kitapları yapıyor. Biri tombul, diğeri zayıf iki kedi kendilerini biraz mama karşılığı eve aldırdıklarından beri onlarla yaşıyor. Yüzmeyi ve kurabiye yemeyi seviyor, ikisini aynı anda denediyse de asla başarılı olamadı.

edebiyathaber.net (25 Ocak 2018)

Yorum yapın