Miyase Sertbarut’tan “Kapiland’ın Kıyameti”

Mart 8, 2018

Miyase Sertbarut’tan “Kapiland’ın Kıyameti”

Miyase Sertbarut‘un “Kapiland’ın Kıyameti” adlı romanı, 10 ve üzeri yaş grubu için Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ödüllü yazar Miyase Sertbarut’un, yüz binleri peşinden sürükleyen “Kapiland” serisi, üçüncü ve en sarsıcı kitabı Kapiland’ın Kıyameti ile tamamlanıyor.

Kurguyla gerçeğin iç içe geçtiği bir distopya olan Kapiland’ın Kıyameti, sömürgecilik, nükleer savaş gibi güncel konulara değinerek, hızla felakete sürüklenen dünyanın karanlık geleceğini anlatıyor.

Her bir cildi bağımsız olarak da okunabilen “Kapiland” dizisi, sürükleyici kurgusunun satır aralarında ince ince sistemi eleştirirken, gençleri haksızlıklara karşı tek yürek olmaya çağırıyor.

Serinin ilk iki kitabında dünyaya hükmeden Kapiland’a boyun eğmeyerek kirli oyunlarını bozmayı başaran Mehtap ve Marji artık birer üniversite öğrencisidir. Ankara’da yepyeni bir gelecek kurmaya çalışan iki gencin hayatları 2019 yılında yaşanan büyük bir depremle sarsılır. Persiya’yı depreme sebep olmakla suçlayan Kapiland’ın intikam için ateşlediği füzelerle dünya korkunç bir nükleer kıyamete sürüklenir. Mehtap ve Marji enkazdan kurtulduklarında takvimler 24 Ağustos 2049’u göstermektedir. Adeta 30 yıllık bir kış uykusundan uyanan gençler için zorlu bir hayatta kalma mücadelesi başlar. Yerküreyi yaşanılmaz bir yere dönüştüren Kapiland’ın başkanı Ege’deki bir adada konforlu yaşamına devam ederken yolu bir kez daha Mehtap ve Marji ile kesişir.

Miyase Sertbarut, Kapiland’ın Kıyameti‘nde yarattığı distopik evrenle, sarsıcı bir öykü anlatıyor. Kitap, öyküsüne yön veren “yapay zekâ” karakteri üzerinden insani değerlere göndermelerde bulunurken; iyiliği, kötülüğü, hisleri, vefayı ve ahlakı sorguluyor.

Serinin ilk iki kitabı Kapiland’ın Kobayları ve Kapiland’ın Karanlık Yüzü, Maria Brzozowska imzalı yepyeni kapak görselleri ve gözden geçirilmiş yeni baskılarıyla, Kapiland’ın Kıyameti ile birlikte eş zamanlı olarak okurla buluşuyor.

“Akıl ilkeleri ışığında düşünebilen -bir yandan birey olma mücadelesi içindeki- genç insanların, kendilerine yaldızlı bir dünya vadedenler karşısında direnmesinin göstergelerini taşıması bakımından da okunası bir kitap.”

Betül Dünder, İyi Kitap

edebiyathaber.net (8 Mart 2018)

Yorum yapın