Mitoloji Sohbetlerinin kasım konusu “Anadolulu Dionysos”

Ekim 14, 2015

Mitoloji Sohbetlerinin kasım konusu “Anadolulu Dionysos”

mitoloji_diyonysosCerModern’de 15 Kasım Pazar günü saat 14:00’te Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Çiğdem Gençler Güray ”Anadolulu Dionysos”u anlatacak. Mitoloji Sohbetleri, Tolga Yüksel Genel Koordinatörlüğünde her ay tekrarlanıyor. 

Programın moderatörlüğünü ise Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Elif Büyükkaya üstleniyor. Mitoloji sohbetlerine katılım ücretsiz olup herkese açık.

Anadolulu Dionysos

“Ben, Zeus un oğlu Dionysos, Kadmos’un kızı Semele’nin yıldırım dolu şimşekler içinde doğurduğu Tanrı. Ben Lydia’nın altın ovalarından geliyorum.” diyerek tanıtır kendini Euripides’ın “Bakkhalar” adlı tragedyasında. Klasik mitolojideki en renkli tanrılardan biri olan Dionysos şarap tanrısı olmasının yanında aynı zamanda bereket tanrılarından biri olarak da kabul edilir.

Kökeni Anadolu olan şarap tanrısı Dionysos’un, bu topraklarda bıraktığı izler takip edilerek, inanç sisteminin nasıl ortaya çıktığı ve süreç içindeki değişiminin mitolojik ve arkeolojik veriler ışığında tanıtılması, sunumumuzun temel konusunu oluşturmaktadır.

edebiyathaber.net (12 Kasım 2015)

Yorum yapın