Milas Edebiyat Günleri’nin bu yılki konusu belli oldu

Eylül 5, 2018

Milas Edebiyat Günleri’nin bu yılki konusu belli oldu

Milas Belediyesi’nin sekiz yıldır, ‘Bireylikler’ dergisinden şair ve eleştirmen Halim Şafak’ın moderatörlüğünde düzenlediği sanat ve edebiyat günlerinin dokuzuncusu 21-22 Eylül’de gerçekleşecek. Bu yıl, şair ve yazarlığının 40. yılı nedeniyle ‘Evinin Avlusuna Yağmayı Unutmuş Yağmur ya da Acımasız Okur Halim Şafak’ Sempozyumu olarak yapılacak.

Milas Belediyesi bundan önce şair Nahit Ulvi Akgün, Maksut Doğan, Muzaffer Kale, ressam Turan Erol, Müzisyen Nazmi Yükselen ve Tolga Çandar, arkeolog Aşkıdil Akarca ve belgesel sinemacı Hasan Özgen üstüne iki oturumdan oluşan sempozyumlar düzenledi ve bildirileri kitap olarak yayımladı.

Bu yıl düzenlenen ‘Evinin Avlusuna Yağmayı Unutmuş Yağmur ya da Acımasız Okur Halim Şafak’ sempozyumu ise Giresun Üniversitesi’nden Ertuğrul Meşe’nin moderatörlüğünde yapılacak. İki gün boyunca Altay Ömer Erdoğan, Yaşar Güneş, Gürsel Korat, Muzaffer Kale, Hayri K. Yetik, Murat Esmer, Ertuğrul Meşe, İlknur Meşe, Latife Tekin, Oktay Yivli gibi şair, yazar, romancı ve akademisyenler ile Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Halim Şafak’ın şiiri ve yazısı hakkında bildiri sunacak.

Sempozyum ikinci gününde ayrıca Erciyes Üniversitesi’nden Şirvan Güneri ve Özcan Gürbüz’ün hazırladıkları Halim Şafak belgeseli gösterilirken Ertuğrul Meşe’nin hazırladığı ‘Halim Şafak: Evinin Avlusuna Yağmayı Unutmuş Yağmur’ adlı sempozyum kitabı ile Halim Şafak’ın kırk yıldan seçilen şiirlerden oluşan ‘Zakkum Çağrısı’ ile Bireysel Milas Ansiklopedisi’nin 3. Cildi olan ‘Kasaba Defterleri’ de belediye yayına olarak okurla buluşacak.

edebiyathaber.net (5 Eylül 2018)

Yorum yapın