Michelle Obama’nın kitabı satış rekorları kırıyor

Aralık 20, 2018

Michelle Obama’nın kitabı satış rekorları kırıyor

ABD’nin eski first lady’si Michelle Obama’nın bu yıl yayımlanan anı kitabı “Becoming”, ABD’de yayımlanmasının üstünden kısa bir süre geçmesine rağmen çoksatar oldu.

Penguin Random House tarafından açıklanan satış rakamlarına göre, Michelle Obama’nın kitabı ABD ve Kanada’da iki milyondan fazla satıldı.

Yayıncı, kitabın Avustralya, İngiltere, Fransa, Almanya, Kore ve Güney Afrika’nın aralarında olduğu başka birçok ülkede çoksatar haline geldiğini belirtti.

Kitap, Obama’ların ABD’nin ilk siyahi başkanı ve first lady’si olarak Beyaz Saray’da geçirdikleri sürede, öncesinde ve sonrasındaki özel yaşamlarına ışık tutuyor.

Bayan Obama kitabında, Barack Obama’yla evliliklerinde yaşadıkları sıkıntıları da paylaşıyor. Bayan Obama’nın düşük yapmasından sonra çiftin yaşadıkları ve kızları Malia (20) ve Sasha’ya (17) tüp bebek yöntemiyle hamile kalmasının ayrıntıları da kitapta yer alıyor.

54 yaşındaki eski first lady, kitabında ABD Başkanı Donald Trump’ı da eleştiriyor: Trump’ın, Barack Obama’nın ABD’de doğmadığı ve bu nedenle ABD başkanı olamayacağı yönündeki “birther” teorisini savunarak ailesinin güvenliğini tehlikeye atmasından dolayı Trump’ı “hiçbir zaman affetmeyeceğini” yazıyor. 

Kaynak: BBC

Çeviren: Onur Çalı

edebiyathaber.net (20 Aralık 2018)

Yorum yapın