Mesele kitap dergisinin Mart sayısı yayımlandı

Mart 4, 2016

Mesele kitap dergisinin Mart sayısı yayımlandı

mesele-mart-2016-111-hdMesele kitap dergisinin Mart sayısı yayımlandı: “Savaş ve Kadınlar: Bombalar Hayatımıza Düşüyor!”

Mesele kitap dergisi, 111. sayısında kapağına savaş ve kadınlar konusunu taşıdı. Dosya için Şöhret Baltaş, Reddi Nisyan’da yazdı: “Yaşasın umut.” Yeşim Dinçer ve Deniz Ulusoy, Sylvia Walby’nin Patriyarka Kuramı kitabını değerlendirdi: “Patriyarka Kuramı’na Türkiye’den bakmak.” Aslı Saroğlu, Deniz Ulusoy ve Şöhret Baltaş, Türkiye’de savaş, barış ve kadını konuştu: “Bombalar hayatımıza düşüyor.” Şöhret Baltaş, Barış İçin Kadınlar’la konuştu: “Barışı ve hakikati istiyoruz.” Yasemin Temizarabacı Yıldırmaz, ütopya ve kadınlar arasındaki ilişkiyi ele aldı: “Ütopyalar güzeldir.” Mehtap Doğan, “Hatırlamak ve Anlatmak İçin Şehre BAK” projesinin kurucuları Berîvan Akelma ve ve Yağmur Cihan’la konuştu: “Batmanlı kadınlardan Virginia Woolf’a selam!”

Kitap değerlendirmeleri, kültür-sanat yazıları, televizyon yazıları, röportajlar ve güncel konulara dair yazılar Mesele’nin 111. sayısında:

Kısa Kısa’larda, Hasan Aksakal, Fatmagül Berktay’ın Dünyayı Bugünden Sevmek kitabını değerlendirdi: “Bir anlığına dahi ‘öteki’ olamamak: Diktatörlük üzerine bir çift söz.” Aslı Sarıoğlu, Zabel Yesayan’ın Meliha Nuri Hanım kitabını değerlendirdi: “Geç kalmış bir kazanım.”

Candan Yıldız, Hannah Arendt’in “radikal kötülük” kavramından hareketle devletin Kürtlerle savaşını yazdı: “Dayanabilecek miyiz?”

Feyzi Çelik, polis tarafından vurulan ve cesedi sekiz gün sokakta kalan Taybet Ana’nın oğlu Mehmet İnan’la konuştu: “Barış olsun! Yeter artık! İnsanlar ölmesin!”

Mahmut Şenol, Ahmet Coşkun’un Acuka kitabını değerlendirdi: “Baca temizleyicisi Quasimodo”

Gencer Çakır, Michael Löwy’nin Sürekli Devrim Teorisi kitabını değerlendirdi: “Sürekli devrim teorisi nedir?”

Mehmet Akkaya, Haluk Gerger’in Canavarın Ağzında kitabını değerlendirdi: “Canavarın ağzındaki ışık”

Feyzi Çelik, Yalçın Küçük’ün Tenkit kitabını değerlendirdi: “Yalçın Küçük: Yalnızlığa ve umutsuzluğa tenkit”

Can Semercioğlu, Orhan Pamuk’un Kırmızı Saçlı Kadın kitabını değerlendirdi: “Kusursuzluk ve kadir-i mutlaklık arasında Orhan Pamuk”

Deniz Ayyıldız, Erlend Loe’nun Doppler kitabını değerlendirdi: “Ormanda bir yabancı: Doppler”

Nil Ormanlı, Marc Chagall’ın Hayatım kitabını değerlendirdi: “Tuvallerden romana: Chagall’ın hayatı”

Gülden Çakır, senaryo yazarlarının telif hakkı sorunu ve uzun dizi sürelerini yazdı: “Bir kazak örme hikayesi”

Çağrı Çarıkçı, !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali program koordinatörü Mustafa Uzuner’le konuştu: “!f hiçbir zaman sadece film festivali olmadı”

Haydar Ali Albayrak, Yüksek Aksu’nun İftarlık Gazoz filmini değerlendirdi: “Âdem insan, gerçek iftar!”

edebiyathaber.net (4 Mart 2016)

Yorum yapın