“Mersin Kenti Edebiyat Ödülü”nün bu yılki sahibi belli oldu

Ağustos 29, 2018

“Mersin Kenti Edebiyat Ödülü”nün bu yılki sahibi belli oldu

MTSO öncülüğünde düzenlenen ve 12 yıldır kültür ve sanata emek veren yazar ve sanatçılara verilen, “Mersin Kenti Edebiyat Ödülü” bu yıl yazar İpek Ongun’a verilecek.

Ödülün değerlendirme kurulunda Celâl Soycan, Metin Cengiz, Yavuz Özdem, Cemal Sakallı ve Ogün Kaymak bulunuyor. Ongun, ödülünü 14 Aralık’ta düzenlenecek törende alacak.

Ödül Değerlendirme Kurulu üyeleri kararı şöyle açıkladı: “Ülkemizde, ‘İlk gençlik Edebiyatı’nı özgün ölçütler ve değerler ışığında kurumsallaştıran öncü eserler yarattığı; bu eserlerdeki yetkin dil kullanımı üzerinden genç okurların toplumsal ve kültürel değerlerle temasını sağladığı; genç okurların özdeşleşebileceği kendi varlık koşullarına özgü sorunlar ve çözüm seçenekleri üzerinden, onları derinliğine tartışabilen etkin okurluğa hazırladığı; vicdan, sorumluluk, vefa, sabır, metanet, şefkat ve aile bağı gibi temel insanî düzeyleri, bir yaşama kültürü olarak üç kuşak okura aktardığı; kadın sesini, koruyucu duruşunu, inceliğini ve bakım etiğini öne çıkardığı ve genç okurlarla didaktik olmayan, sahici ve şefkatli bir edebiyat dünyasında buluşarak kuşaktan kuşağa gürleşerek süren bir bağ kurduğu için; değerli yazar İpek Ongun ödüle değer bulunmuştur.”

edebiyathaber.net (29 Ağustos 2018)

Yorum yapın