Mersin edebiyatla şenlendi

Aralık 19, 2016

Mersin edebiyatla şenlendi

mersinTürkiye’nin tek kent edebiyat ödülü olan Mersin Kenti Edebiyat Ödülü, sunuculuğunu Hafize Okan’ın üstlendiği törenle Doğan Hızlan’a verildi.

Bu sene 10’uncusu düzenlenen ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından verilen, ‘Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’ne yazar ve sanat eleştirmeni Doğan Hızlan layık görüldü. “Eserlerin güncel, kültürel değerini kavramayı öne alan bütünlüklü eleştiri yazılarında her kesimden okurun ilgisine açık, şefkatli bir dil kullandığı, eserle okur arasında sevgi bağı kurmayı gözeten tanıtıcı, kuşatıcı yazılarıyla özel bir okur çevresi yarattığı, şiir başta olmak üzere edebiyatın her dalına ve sinema, müzik gibi diğer sanat dallarına dair kaleme aldığı yazılarda en son eserlerle unutulmuş olanlar arasında bağlantı kurarak sanat ve edebiyat hafızamızı güncel tuttuğu” gerekçesiyle ödüle değer görülen Doğan Hızlan’a ödülü, önceki akşam MTSO Konferans Salonu’nda gerçekleşen törenle verildi. Törene sanat ve edebiyat dünyasından birçok davetli katıldı. Törende seçici kurul üyelerinden sırasıyla Celal Soycan, Metin Cengiz ve Sina Akyol yaptıkları konuşmalarda Doğan Hızlan’ın eleştirmen ve gazeteci yönlerini ele aldılar. MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Doğan Hızlan’ın, Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nün kurumsallaşmasında oynadığı rolün altını çizerek ödül verilirken gözetilen ana kriterin Türk diline ve dolayısıyla düşünce üretme gücüne yapılan kaktı olduğunu vurgulayarak Hızlan’ın bu yöndeki katkısına da değindi.

Daha önce Nezihe Meriç, Tahsin Yücel, Osman Şahin, Latife Tekin, Leyla Erbil, Ahmet Oktay, Demir Özlü, Metin Cengiz ve Cevat Çapan’a verilen ödülünü almak üzere kürsüye gelen Doğan Hızlan ise bugüne kadar hep ödül veren tarafta yer aldığını kaydederek, “Hatırlanmak, unutmamak, ödüllendirilmek çok güzel. Üstelik benim için daha da güzel ve özel, çünkü ben daima jürilerde bulundum. Hep ödül vermeye alıştım. Ödül alınca şaşırıyorum ve tuhaf geliyor. Bu nedenle bugün tuhaf bir duygu yaşıyorum” dedi.

Kaynak: DHA (19 Aralık 2016)

Yorum yapın