“Mercan Öyküleri” çıktı

Mayıs 25, 2013

“Mercan Öyküleri” çıktı

Ü. Gülsüm Bülbül’ün, “Mercan Öyküleri” adını taşıyan yeni kitabı Kanguru Yayınları’ndan Nisan 2013’te çıktı. Kitap 22 öyküden oluşuyor.

Kitabın arka kapak yazısı, edebiyatımızın önemli yazarlarından Ayla Kutlu tarafından kaleme alınmış. Kutlu, yazısında “Çocuk dünyasını seven, onu iyi tanıyan bir yazar karşısındayız” diyor.

Kitaba adını veren ilk öykünün çocuk kahramanı Mercan. Ancak kitap çocuk öykülerinden oluşmuyor. Kahramanları arasında çocuklar da var büyükler de. Ama özellikle çocuklar ve kadınlar…

Ayla Kutlu, arka kapak yazısını şöyle sürdürüyor:

“Ü. Gülsüm Bülbül kitabındaki bu öyküler demetiyle, yaşamla bire bir örtüşen anlatılar yaratmış.

(…)

O, yaşamın tüm bireylere serpilmiş olan ihsanları kadar, yoksulluğa, yoksun kalışlara, toplumsal yaşamın modern dünyada insanı sıradanlaştırmasına, bireyin duygusal azalışına, yavanlaşmasına, başkalarından uzaklaşmasına dair iç burkan ve düşündüren metinlerle ustalık yolunda yürüyor.

…yazarın bu küçücük kitabı, okuyanı düşüncelere salacak, ardında, ince bir sızıyla insanlık halleri hakkında düşündüğünü algılayan okurlar bırakacak.

Edebiyat başka ne yapmalı ki?”

Yaşamdan alınarak dönüştürülmüş, kimi iç sızlatan, kimi burukça gülümseten gerçekleri konu ediyor Mercan Öyküleri. Acı gerçekleri…”

edebiyathaber.net (25 Mayıs 2013)

Yorum yapın