“Meraklı Martılar ve Çevremiz” serisi raflarda!

Aralık 5, 2014

“Meraklı Martılar ve Çevremiz” serisi raflarda!

Sehrin Kuzeyi72Hamit Annak’ın yazdığı ve resimlediği “Meraklı Martılar ve Çevremiz” serisinin ilk kitabı “Şehrin Kuzeyi: Sincap Fındık Geridönüşümü Öğretiyor” ile ikinci kitabı “Şehrin Güneyi: Kunduzlar Çok Çalışıyor” Kırmızı Kedi Yayınevi’nce basıldı.

“Şehrin Kuzeyi: Sincap Fındık Geridönüşümü Öğretiyor”da Lodos ile birlikte geridönüşümün yararlarını öğrenecek, ormandaki hayvanlarla ilgili bilgi sahibi olacak ve çok eğleneceksiniz.

Kibar martı Lodos, bir gün gezmek için şehrin kuzeyindeki parka gitmişti. Biraz dinlenmek için konduğu meşe ağacında, Sincap Fındık’la tanıştı.

Sincap Fındık, Lodos’a geridönüşümle elde ettiği güzel eşyaları gösterince kibar martımız çok sevindi! Bunu hemen arkadaşlarıyla paylaşmaya karar verdi.

Martılar geridönüşüm sayesinde neler yapacak dersiniz?

“Şehrin Güneyi: Kunduzlar Çok Çalışıyor”da Yaprak ile birlikte kunduzların yuvalarını nasıl yaptığını öğrenecek, ormandaki hayvanlarla ilgili bilgi sahibi olacak ve yine çok eğleneceksiniz.

Sehrin Güneyi72Meraklı martı Yaprak, o gün yaşayacağı maceradan habersiz bir şekilde kahvaltı yapmak için şehrin güneyindeki ormana gitmişti.

Bir de ne görsün?

Çalışkan mı çalışkan üç kunduz! Yaprak hemen kunduzlarla tanıştı, arkadaş oldu. İsimleri Tomruk, Budak ve Kıymık olan bu üç kardeş, nehirde ne yapıyorlardı?

Bu sorunun yanıtını arayan meraklı martı Yaprak’ın başına bakalım neler gelecek?

edebiyathaber.net ( 5 Aralık 2014)

Yorum yapın