Meraklı çocuklara ve şakacı ebeveynlere eğlenceli bir tahmin oyunu

Eylül 25, 2017

Meraklı çocuklara ve şakacı ebeveynlere eğlenceli bir tahmin oyunu

M. Banu Aksoy ve Yıldıray Karakiya’nın 5 ve üzeri yaş grubuna yazdığı, Zeynep Özatalay’ın resimlediği Bahçeye Ne Ektik? Uçanbalık Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Fantastik bitkilerin renkli dünyasında geçen eğlenceli bir resimli öykü kitabı. Haydi şu gizemli tohumun ne olduğunu birlikte keşfedelim!

Bahçeye Ne Ektik?, kitapların büyülü evreniyle yeni tanışan çocukların ve şakacı ebeveynlerine rengârenk bir öykünün kapılarını aralıyor.

Çocuk kitapları blog’u Bir Dolap Kitap’tan tanıdığımız M. Banu Aksoy ve Yıldıray Karakiya’nın, kendi çekirdek aile yaşantılarından ilham alarak kaleme aldıkları Bahçeye Ne Ektik?, hayal gücünün sınırlarını zorlayan çeşitlilikte ve renklerde bir bitkiler âlemi resmediyor.

Kitap, anne babasının bahçeye ne ektiğini merak eden bir çocuğun hem komik hem de gizem dolu keşif yolculuğuna okurları davet ediyor. Anne ve babasının bahçeye ektikleri tohum ile ilgili verdiği “gerçeküstü” yanıtlar üzerine kahramanımız, olağanüstü fantastik bitkilerin boy gösterdiği bir dünyaya giriyor.

Hipopotam kuyruğu çalısı?  Gergedan boynuzu tohumu? Maymun kahkahası çiçeği? Jet türbini? “Fıççç-çıkkk… Fıççç-çıkkk…” Hayır, hiçbiri değil! Bakalım, gizemli tohumun ne olduğunu ilk kim keşfedecek?

Bahçeye Ne Ektik?, akıcı metni ve Zeynep Özatalay’ın göz alıcı resimleriyle düşsel bir ilk okuma deneyimi sunuyor.

edebiyathaber.net (25 Eylül 2017)

Yorum yapın