Memo’yla “Gizemli Günler” | Gaye Dinçel

Nisan 11, 2013

Memo’yla “Gizemli Günler” | Gaye Dinçel

Ah şu Memo! Başına gelmedik kalmadı. Kopyalar bir yandan, Derinsu diğer yandan… Tehlikenin büyüğü dışarıda mı, kalbinde mi?

Sevgi Saygı’nın yazdığı, Günışığı Kitaplığı’nın yayımladığı “Memo’nun Macerası” dizisinin üçüncü kitabı Gizemli Günler. İlk ikisinde Babam Nereye Gitti?, Amcama Neler Oluyor? derken gizem bu kitapta çözülüyor. Kimin kim olduğu ya da olmadığı ortaya çıkıyor.

Memo, birdenbire ortadan kaybolan babasını yıllar sonra buluyor. Yalnız bir dakika! Teker teker gelin! Babası bir tane değil. Amcası da. Hangisi gerçek, hangisi kopya?

Kalablığın içinde yolunu bulmaya çalışıyor Memo. Eski düşmanı Tolga ona “kanka” demeye başlıyor. Haydaaa! Herkes nasıl bir hızla değişiyor acaba?

Ah Derinsu! Kılıç mıdır Kılçık mıdır, ne buluyor şu gıcık çocukta? Kalbini çok mu kırdı, geri dönüş yok mu?

Memo, bir sürü soruyla baş başa. Üstelik pek çok sorunu çözmesi, aileyi tehlikelerden koruması gerekiyor.

Bu karmaşadaki en güzel şey küçük kardeşi Gizem. Dokunduğu yara iyileşen, yürümekten çok uçmayı yeğleyen neşeli ufaklık! İyi de onu da yerde tutmak lazım, düşman bir fark ederse yandık!

Memo’nun soğukkanlı bir dedektif gibi düşünüp bütün bu sırları çözmesi gerekiyor. Aklını ve hislerini kullanınca çözemeyeceği sorun yok.

“Memo’nun Macerası” dizisi her yaştaki genç için heyecan, merak, neşe ve sevgi vadediyor.

Gaye Dinçel – edebiyathaber.net (11 Nisan 2013)

Tüm yazıları >>>

Yorum yapın