Melike İnci’den yeni roman: “Aşk Sıraya Girmez”

Mayıs 3, 2016

Melike İnci’den yeni roman: “Aşk Sıraya Girmez”

ask-siraya-girmezMelike İnci‘nin yeni romanı “Aşk Sıraya Girmez”, Yitik Ülke etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Toprağın tahtayla buluştuğu andaki ses yüreğimde patlıyordu. Başım önümde İsmet dayının koluna tutunarak destek almaya çalışıyordum. Tahtaya vuran toprak sesi ölümü en gerçek kılan şeydi… Kaybedilen insanın bir daha gelmeyeceği gerçeğiyle yüzleşme anı… Önce babam, sonra annem, sonra yine babam ve şimdi yine annem…

Yaşamla ölüm arasında, anıların izinde bir hikâye…

Geçmişin yükü nedeniyle hiçbir yere sığamayan karakterler…

Melike İnci, Yitik Ülke Yayınları’ndan çıkan yeni romanı Aşk Sıraya Girmez’de okuru yaşam ve ölüm arasındaki bir durakta; aşkın, dostluğun, aile bağlarının gölgesinde insanın ben’i bulma çabasının peşinden sürüklüyor.

Yazarın ilk romanı O Anda’nın karakterleri bu defa başka bir mekânda aşk, dostluk, acı, pişmanlık, hüzün, umut ve mutluluğa dair diyaloglarla yeniden sahneye çıkıyor.

Zübeyde Hanım’ın cenaze töreninde bir araya gelen aile bireyleri parçalanmış yaşamları, unutulmaya yüz tutmuş anıları ve sırları ile ölümün soğuk yüzüyle karşılaşıyor. Zübeyde Hanım’ın gidişi, onları özgürlüğe kavuşturabilecek mi? Yıllardır baskı altına alınan arzularını bundan sonra kontrol edebilecekler mi? Ya da hızla dağılıp dört bir yana mı savrulacaklar? Bir kadının gölgesinde şekillenen yaşamları, bu andan sonra değişebilecek mi? Ölümün varlığı, yaşamı daha anlamlı kılabilecek mi? Mezarlıkta toprağın tahtayla buluştuğu andaki ses, yalnızca roman karakterlerini değil, okuru da ölüm gerçeğiyle yüz yüze getiriyor; ancak yazar, her şeye rağmen yaşamın devam ettiğini satır aralarında işlemeyi unutmuyor.

İnci, yirmi dört saatlik zaman dilimini geriye dönüşlerle derinleştirirken okurun içe doğru yol almasını; ilişkileri, aşkı, insanı ve yaşamı sorgulamasını sağlıyor. Akıp giden bir kurgu ve gerektiği kadar betimleme içeren yalın bir anlatım eşliğinde…

edebiyathaber.net (3 Mayıs 2016)

Yorum yapın